Internationella Aidsdagen 1 december 2011

2011-11-29 13:41

Noaks Ark bjuder in till Öppet hus

För att uppmärksamma och sprida kunskap om hiv deltar Landstinget Västernorrland i den internationella aidsdagen (World aids day) den första december. Under dagen kommer många aktiviteter genomföras både nationellt och internationellt för att sprida kunskap om hur det är att leva med aids. I år kommer fokus speciellt att ligga på diskriminering och HIV.

Statistik från Landstinget Västernorrland för 2010 visar att det då förekom 18 fall av hiv-infektioner i länet. Av de 18 fallen är 13 kvinnor och 5 män mellan åldrarna 8-68 år. Sverige har inte uppgetts som smittland i något fall och det är viktig att sprida kunskap om sjukdomen i länet.
– Det är hög tid att jämställa hiv med vilken kronisk sjukdom som helst, säger smittskyddsläkare Hans Boman. I dag väljer många hiv-positiva att dölja sin sjukdom av rädsla för att bli diskriminerade.

Hur uppmärksammas dagen i länet?

I Sundsvall bjuder Noaks Ark in dig till öppet hus i samband med internationella aidsdagen den 1 december. I deras nya lokaler kommer de att bjuda på fika samtidigt som de berättar mer om deras arbete med hiv i länet. Noaks ark arbetar bland annat för att förbättra livskvaliteten för hiv-positiva och deras anhöriga, för att skapa förståelse för hiv-positivas situation och för att minska spridningen av hiv.

För mer information om Noaks arks program under internationella aidsdagan, kontakta Jennie Norlen, 076-2976714.

Även de öppna ungdomsmottagningarna i länet bjuder på julmust och pepparkakor och uppmärksammar hiv med material, ljuständning och röda bandet i alla väntrum.

Delta på Facebook

Redan nu finns information om hiv och om vilka aktiviteter som planeras under internationella aidsdagen på facebook. Där kan du också följa Toni, Joakim eller Marianne i deras vardag och få reda på hur det är att leva med hiv, på riktigt. Samtidigt visar du också ditt stöd i kampen mot diskriminering. Allt du behöver göra är att gå till facebook.com/rodabandet.  
Obs! Du behöver inte ha ett facebook-konto för att kunna besöka sidan.


Tillbaka till toppen