Invigning av ny kabinettdiskdesinfektor

2013-11-21 14:10

Äntligen har den efterlängtade kabinettdiskdesinfektorn installerats klart på Hjälpmedel Västernorrland och är redo att användas. Entusiastiska medarbetare var med under invigningen den 1 november och blev bjudna på godis och chips.

 {ImageGallery}

 

Under hösten 2012 startade arbetet med att köpa in en ny hjälpmedelstvätt (kabinettdiskdesinfektor) till verksamheten. Efter en stor ombyggnation med bland annat förstärkning av golv tog det bara två dagar att inställera hela tvätten.

Hjälpmedel tvättades manuellt tidigare

Som det har varit tidigare har vi haft två personer som tagit emot hjälpmedel som lämnats tillbaka, avregistrerat dem, tvättat och kvalitetssäkrat dem innan de får användas av en ny brukare, berättar Åsa Knuts, Logistikchef. 

Själva tvätten av hjälpmedel, exempelvis rullatorer har gjorts för hand med en högtryckstvätt, och varje tvätt har tagit en snitt-tid på 3-4 minuter. Vilket i sin tur resulterat i ca 1-2 timmars manuell tvätt per dag.

Bättre arbetsmiljö och kvalitet med den nya tvätten 

Med den nya tvätten ställer man in hjälpmedel, exempelvis 6-7 rullatorer i kabinetten som sen tvättar rent med högtryck i 13 min.
Magnus Larsson, en av två personer som kommer att använda tvätten dagligen är mycket nöjd över inköpet.  Vi sparar oerhört mycket arbetstid varje dag eftersom vi slipper tvätta manuellt men också får vi en bättre arbetsmiljö, berättar han.

Åsa poängterar också vikten av att kvaliteten på tvättarna blir bättre, vilket i sin tur gör att brukarna får renare hjälpmedel.

Invigningen avslutades med att Magnus provkörde kabinetten med ett antal rullatorer. De kom ut skinande rena och rullades sen in i den stora torkhallen.

Text och foto: Anna Grahn

Tillbaka till toppen