Jämför kostnader för tandvård på 1177.se

2012-01-20 11:58

På uppdrag av regeringen har 1177.se tagit fram en ny tjänst som gör det möjligt att jämföra priser och garantier inom tandvården. Tjänsten syftar till att göra det enklare för patienter att välja tandläkarmottagning.

­­­– Jämförelsetjänsten har kommit till för att stärka patientens ställning. De tandläkare som vill ha ett förtroende hos patienterna måste vara beredda att finnas med i jämförelsetjänsten på 1177.se, säger socialutskottets Anders Andersson (kd).

Två olika sätt att jämföra priser och garantier.

Det ena sättet att jämföra är om man personligen har fått ett kostnadsförslag från en tandläkare. Då kan man skriva in förslaget på 1177.se och få en prisjämförelse.

Det andra sättet är att välja de behandlingar man vill göra på webbplatsen 1177.se, välja de tandläkare eller mottagningar man är intresserad av och så jämförs både priser och garantier.

­­­–  I Västernorrland anslöt vi oss till jämförelsetjänsten den 16 januari 2012. Våra prislistor finns nu att söka fram på folktandvårdens tandvårdsmottagningar inom Landstinget Västernorrland, säger IT-administratör Birgitta Johansson på Folktandvården Västernorrland. Jämförelsetjänsten fungerar fullt ut när även de privata tandläkarna ansluter sig till systemet, tillägger Johansson.

Jämför ditt kostnadsförslag för behandling inom tandvård
 


Tillbaka till toppen