Jan-Åke Björklund projektledare för nya regionen

2010-08-11 21:47

Jan-Åke Björklund blir projektledare för arbetet att skapa den nya regionen Norra Sverige. Den nya regionen ska bestå av Norrbotten, Västerbotten och större delen av Västernorrland.
 
Björklund var tidigare regeringens samordningsman för att planera förändringen av landets regioner. Det var på Norrstyrelsens möte 080818 i Umeå som Jan-Åke Björklund formellt utsågs till projektledare för region Norra Sverige. I beslutet ingick att Björklund ska ha uppdraget fram till och med 100630.

Landstingsrådet Ewa Söderberg är glad att Björklund tog på sig uppdraget.
 
- Jan-Åke Björklund var med och planerade det som blev region Västra Götaland. Och han var till helt nyligen regeringens samordningsman när det gäller den nya regionindelningen. Han har alltså kunskaper om hur en sammanslagning ska genomföras och därför är det extra glädjande att han åtog sig uppdraget.
  
Den nya regionen är tänkt att starta sin verksamhet den 110101.
 
Vid sammanträdet i Umeå på måndagen 8/8 beslöts att inrätta tre styrgrupper, en för infrastruktur, en för trafik (tåg och bussar) och en för kultur. Peter Roslund, Piteå, ska leda infrastrukturgruppen, medan Erik Sedig ska leda trafikgruppen. Kulturgruppen ska ledas av Erik Bergkvist.

(kommer från Norrbottens läns landsting)

Läs mer om Regionbildningen och Ansvarsutredningen


Tillbaka till toppen