Kom och träffa oss på Noliamässan

2015-03-06 09:02

Den 12 Mars 2015 kan du träffa landstinget på mässan Nolia Utbildning och Rekrytering i Sundsvall. Mässan vänder sig i främst till dig som går på gymnasiet i årskurs 2-3 och som funderar på din kommande yrkeskarriär.

I år kommer mässan Nolia Utbildning & Rekrytering vara i U-sports gamla lokaler i Birsta. Landstinget kommer att vara på plats med en monter där operationskliniken, IVA, kliniskt träningscenter (KTC), folktandvården, ungdomsmottagningen, arbetsterapi och laboratoriemedicin finns representerade.

– I vår monter får ungdomarna veta mer om hur det är att jobba i landstinget. Vi har många olika yrkesgrupper i organisationen och stora möjligheter att få jobb, säger Anna Hemmingsson, HR-specialist på landstinget.

Folkhögskolor på plats

Landstingets tre folkhögskolor Hola, Ålsta och Örnsköldsviks folkhögskola kommer också att finnas på plats på mässan för att presentera sina utbildningar. Det är just på vårkanten som det är dags att söka höstens kurser.

– Vi kommer att ha en stor scen i montern där olika kurser visar upp sin verksamhet, berättar samordnare Mikaela Vennerbring.

En av de största arbetsgivarna

Landstinget är en av de största arbetsgivarna i länet. Målsättningen med att vara med på mässan är bland annat att inspirera och motivera ungdomar till att studera vidare.

– Vi vill väcka lust och nyfikenhet. Vi vill också skapa ett intresse för ett arbete i en värld med ständiga utmaningar och möjligheter, avslutar Anna Hemmingsson.


Tillbaka till toppen