Landstinget deltar i klimatmanifestationen Earth hour

2013-03-21 09:14

Lördag den 23 mars klockan 20.30-21.30 släcker privatpersoner, organisationer och företag över hela världen ljuset under en timme som en signal till politikerna att agera. Förra året deltog 55 procent av svenskarna. Och självklart ska vi delta i år igen!

Landstinget Västernorrland är med i manifestationen och uppmanar medarbetarna att släcka där det är möjligt. Landstingskansliet kommer även att släckas i Härnösand. Landstinget arbetar idag offensivt med energieffektivisering, förnybar energi och klimatmedvetande. Dessutom jobbar vi hårt just nu med grundläggande miljöutbildningen för 7000 medarbetare med att införa miljöledning i hela verksamheten.

Läs mer om vårt miljö- och energiarbete.

Vi hoppas att fler ska engagera sig i klimatet

I årets kampanj uppmanar WWF privatpersoner, företag och politiker att utmana varandra till grönare och mer klimatsmarta vanor på utmaningssajten I will if you will. Det kan handla om att åka kollektivtrafik istället för att ta bilen, äta mer vegetariskt, slänga mindre mat, källsortera och leva energismart både hemma och på jobbet – och om att köpa vindkraftsandelar.

I vårt län kommer till exempel Folke Nyström, som representerar landstingsstyrelsen, att tala på torget i Härnösand tillsammans med kommunens företrädare. I sann kampanjanda kommer han att ge kommunen en utmaning.

FAKTA:

Det är femte året i rad som WWF Earth Hour hålls i Sverige och sjunde gången globalt. Vill du ha tips om hur du kan fira Earth Hour? Eller vill du kanske bara veta mer om manifestationen? Gå in på Världsnaturfondens hemsida.

– Genom att släcka ljuset en timme skickar vi en signal till världens ledare att det är dags att ta klimatproblemen på allvar. Vid bara en meters höjning av havsnivån kan 145 miljoner människor komma att drabbas. Genom konkreta lösningar visar vi beslutsfattarna att det är hög tid att itu med klimatförändringarna, säger WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén.


Tillbaka till toppen