Landstinget släcker för en ljusare framtid

2012-03-23 10:21

Lördagen den 31 mars 2012 klockan 20.30 är det dags igen – för Earth Hour. Då släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en timme för att delta i världens största miljömanifestation för klimatet.

Landstinget Västernorrland är med i manifestationen och släcker där det är möjligt, till exempel ytterbelysningar. Landstinget arbetar idag offensivt med energieffektivisering och klimatmedvetande. Earth Hour är en del i detta arbete.

Genom att släcka ljuset där det är möjligt kan du också vara med och skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar. Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir signalen till politikerna. Visst släcker du också?

Earth Hour arrangeras av Världsnaturfonden

Under förra årets Earth Hour slogs ett nytt globalt rekord i antalet deltagare. Totalt deltog 135 länder och 5 000 städer i alla världsdelar. Enligt en Sifo-undersökning släckte varannan svensk ljuset. Mest engagerade var ungdomarna. 62 procent av landets unga mellan 15-29 år deltog i klimatmanifestationen.

Vill du ha tips om hur du kan fira Earth Hour? Eller vill du kanske bara veta mer om manifestationen? Gå in på Världsnaturfondens hemsida.


Tillbaka till toppen