Landstinget släcker för klimatet

2011-03-24 08:52

Lördagen den 26 mars 2011 klockan 20.30 är det dags igen – för Earth Hour. Då släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en timme för att delta i världens största miljömanifestation för klimatet.

– Vi i Landstinget Västernorrland ställer oss bakom manifestationen och släcker där det är möjligt, till exempel ytterbelysningar. Landstinget arbetar idag offensivt med energieffektivisering och klimatmedvetande. Earth Hour är en del i detta arbete, säger landstingsrådet Per Wahlberg.

Genom att släcka ljuset där det är möjligt kan du också vara med och skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar. Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir signalen till politikerna. Så, hur gör du?

Lite fakta om Earth Hour från Världsnaturfonden

Under förra årets Earth Hour släckte varannan svensk ljuset. Totalt deltog 128 länder och 4 616 städer i alla världsdelar och budskapet nådde en miljard människor.

Vill du ha tips om hur du kan fira Earth Hour? Eller vill du kanske bara veta mer om manifestationen? Gå in på Världsnaturfondens hemsida.


Tillbaka till toppen