Louise och David får åka på sommarakademi

2014-06-12 08:15

Nu är det klart! Två unga ambassadörer till 2014 års internationella sommarakademi i Serbien är utsedda av Regional utveckling. Temat för årets sommarakademi är inom området kultur och utbildning: ”Mångkulturella och flerspråkiga regioner – mångfald som stimulerar ekonomisk tillväxt”.

Det blir Louise Berglund Häggquist och David Asplund som vi ger chansen i år. Under AER:s sommarakademi den 17-23 augusti får David och Louise träffa politiker, experter och andra engagerade unga européer. De får möjlighet att påverka och engagera sig i regionalt utvecklingsarbete. Samtidigt kan de utbyta idéer och erfarenheter med andra unga i Europa. Kanske kan kontakterna bidra till planer för framtida projekt eller satsningar som kan genomföras i Västernorrland och tillsammans med andra regioner i Europa.

Våra ambassadör från Västernorrland

Louise Berglund Häggquist är vice ordförande i Örnsköldsviks Ungdomsråd. Hon startade upp och leder NGO Peaceworks örnsköldsvik samt är medlem i Föreningen för Alla och Grön ungdom. Hon har även varit med och arrangerat den populära picknickfestivalen i Örnsköldsvik. http://picknickovik.se/ Det här är andra året i rad som hon får åka på sommarakademi, eftersom förtursregeln gör att man alltid har chans att åka två år.

Davis Asplund är KFUM-medlem, föreläser om ungdomarnas delaktighet i att motverka mobbning, har arbetat som volontär i Vietnam och som projektledare i ett lokalt NGO-projekt. David deltar också i arbetsgruppen för landstingets EU-projekt om ungdomsdemokrati. Han har arbetat som tränare i Sundsvall Dragons division 2.

Följ våra stipendiater via deras blogg

Sommarakademin, med program och aktiviteter, pågår 17-23 augusti 2014. Landstingets stipendium finansierar deltagaravgift, resa och uppehälle för stipendiaterna.

Under sommarskolan kommer du att kunna följa landstingets stipendiater på en blogg där de själva skriver om sina upplevelser.

Till bloggen om sommarakademi 2014


Tillbaka till toppen