Regional utvecklingskonferens får önskad uppföljare

2011-05-18 11:03

Den 14-15 juni arrangeras en kostnadsfri europeisk konferens i Östersund på temat ”Smart och hållbar tillväxt - hur kan förnybar energi och Clean Tech bidra till EU:s framtidsstrategi Europa 2020”. Arrangörer är Länsstyrelserna, landstingen i norr och Mid Sweden Office m.fl.

Den första europeiska, regionala utvecklingskonferensen (RDC) hölls i Östersund i juli 2009 under svenska ordförandeskapet (dagarna innan det informella mötet i Åre med miljö- och energiministrarna). Konferensen hade då 250 deltagare från 40 regioner och 20 länder och 30 företag. Vår utvärdering visade att deltagarna var mycket nöjda och önskade en "uppföljare" - så nu gör vi det igen!

Under andra regionala utvecklingskonferensen kommer talare med spetskompetens prata om var vi står och vad vi bör sträva efter. De kommer också att diskutera hur vi å ena sidan kan skapa synergier mellan insatser för att främja smart och hållbar tillväxt och hur vi å andra sidan kan utveckla förnybara energikällor och clean tech som alla regioner kan dra nytta av.

Flera praktiska exempel på nya idéer och innovationer som har omvandlats till företag och arbetstillfällen inom EU, och utanför, kommer att lyftas under konferensen.

Konferensen kommer att vara en mötesplats för små och medelstora företag, entreprenörer, universitet och myndigheter på olika nivåer. Dessutom kommer en utställning där företag kan visa sina senaste produkter eller tjänster att vara öppen under hela konferensen.

Du är varmt välkommen till RDC 2011!


Tillbaka till toppen