Landstingets stipendiater till internationell sommarskola

2012-08-17 08:49

Varje år delar landstinget ut stipendier till ungdomar för att delta i en internationell sommarskola som arrangeras av Assembly of European Regions (AER). I år är det Rebecca Lampinen och Maria Källström som fått chansen att åka på den veckolånga sommarskolan i Ponta Delgada, Azorerna. Följa deras resa och läs om deras upplevelser på deras blogg!

Den 19 augusti, lyfter planet med våra förväntansfulla stipendiater mot AER:s sommarskola på Azorerna. Under en vecka kommer Rebecca, 19 år, och Maria Källström, 20 år, att få träffa ungdomar från hela Europa för att utbyta erfarenheter och tillsammans lära sig mer om internationellt samarbete, politik och regionalt utvecklingsarbete. 

"Det bästa jag någonsin gjort"

Det är andra året som Rebecca deltar i AER:s sommarskola. Så här skriver hon på bloggen om sina upplevelser och förväntningar:

”Förra årets sommarskola öppnade upp mina ögon på ett sätt som jag aldrig förut varit med om. Jag blev ännu mer sugen på att vara så ambitiös som möjligt, att uppnå saker och fann helt ovärderliga kontakter som lärt mig så mycket. Det bästa jag någonsin gjort. Den erfarenheten förändrade mig nog som människa och jag kan inte vänta på att äntligen få sätta mig på flygplanet och åka till årets sommarskola i Ponta Delgada, Azorerna.”

Följ bloggen!

Vi önskar Rebecca och Maria lycka till och uppmanar dig att följa deras resa på bloggen.


Tillbaka till toppen