Nu anpassas Mina vårdkontakter till webb, mobil och surfplatta

2012-12-11 15:21

Mina vårdkontakter 6.0

På 1177.se finns e-tjänsten Mina vårdkontakter. Här kan du till exempel välja hälso- eller vårdcentral, av- och omboka tid eller förnya recept hos din vårdmottagning.
Den 12 december 2012 lanseras Mina vårdkontakter med nytt utseende och gränssnitt.

Form och design

Mina vårdkontakter blir renare, enklare och har en tydligare struktur. Användaren kan lättare se vad som behöver göras vilket leder till att man kan använda tjänsten mer effektivt, tryggt och säkert.

Anpassat för webb, mobil och surfplatta

Det blir ett renare mer avskalat gränssnitt med senaste teknik som till exempel responsiv design. Responsiv design betyder att det som syns på skärmen (gränssnittet) dynamiskt anpassas beroende på hur stor eller liten skärmen är.

På datorn syns de flesta funktioner direkt. Om du istället använder en mobiltelefon ändras utseendet för att ge bästa bild för den mindre skärmen. Detta gör det flexibelt och enkelt att se tjänster och innehåll på alla typer av skärmar.

Tillgänglighet

Mina vårdkontakter blir mer tillgängligt eftersom både teknik och design har fokuserats på tillgänglighet. Den responsiva designen leder också till bättre tillgänglighet genom att det blir enklare att nå tjänsten via mobilen.

Text: Susanne Mellhammar

 


Tillbaka till toppen