Nu börjar influensavaccination på barnavårdscentralerna

2010-08-11 21:47

Med start nästa vecka erbjuds barn i ålder 3 till 5 år vaccination mot den nya influensan på länets barnavårdscentraler.

Den nya influensan drabbar företrädesvis yngre personer och med anledning av det är mindre barn prioriterade när vaccinet nu fördelas över länet.

– Vi hoppas att alla barn i åldern 3-5 år ska vara vaccinerade före mitten av november, säger Lennart Bråbäck, barnhälsovårdsöverläkare i Västernorrland.

Vaccin från 3 år och uppåt

Det är barn födda mellan januari och oktober 2006 och samtliga födda 2005 och 2004 som erbjuds vaccin hos BVC.

Barn mellan 6 månader och 3 år vaccineras endast om de tillhör någon riskgrupp.

Tiderna varierar mellan olika BVC

Vaccinationer startar på onsdag i nästa vecka. Några barnavårdscentraler startar först i vecka 45 (2 november). Vaccinationsdagar och vaccinationsprogram varierar från BVC till BVC.

Några barnavårdscentraler, bland annat Alnön och Härnösand, har bokningslistor uppsatta på barnavårdscentralen. Andra barnavårdscentraler har ett vaccinationsschema där barnen erbjuds vaccination på särskilda tider baserat på barnets födelseår och födelsemånad.

Vaccinationsschema finns på förskolan

Vaccinationsschema för varje barnavårdscentral finns anslagna på de kommunala förskolorna och på www.lvn.se/influensa. Dessutom finns affischer på barnavårdscentralerna.


Tillbaka till toppen