Nu öppnar Örnsköldsviks nya akutmottagning

2014-05-21 13:55

Örnsköldsviks nya akutmottagning slår äntligen upp portarna. Moderna och funktionella lokaler ska nu leda till bättre patientsäkerhet och bekvämlighet.

Den 21 maj klockan 07.00 öppnar Örnsköldsviks nya akutmottagning. Lokalerna har en väl genomtänkt arkitektur med hänsyn till såväl infektionssäkerhet som barnvänlighet. Personalexpeditionen är placerad i avdelningens centrum, vilket leder till goda övervakningsmöjligheter och bra tillgänglighet.

Modernt och funktionellt

Den tidigare mottagningen var väldigt trångbodd och behandlingsrummen var så små att inga sängar fick plats på rummen. Patienterna fick därför ligga på britsar under hela sin vistelse på mottagningen. Nu kan vi erbjuda patienter och närstående moderna och funktionella lokaler för både akutmottagning, ambulans och primärvårdsjour.

Ökad patientsäkerhet

Nu får du som patient bättre bekvämlighet. Våra nya lokaler och den nya utrustningen leder också till ökad patientsäkerhet. Jacomina Beertema, ordförande för Hälso- och sjukvårdsnämnden, gratulerar Örnsköldsviksborna för nybygget.
– Jag vill gratulera Örnsköldsviks befolkning. Nu behöver de inte längre bli flyttade från ambulans till bår utomhus, i regn och rusk, förklarar hon.Tillbaka till toppen