Nu samlas allt om graviditet, barn och föräldraskap på 1177.se!

2011-10-14 16:57

Sedan landstingen gemensamt köpt webbplatsen Growingpeople har ett stort arbete gjorts för att ta vara på innehållet och integrera det på 1177.se. När Growingpeople stängs idag den 17 oktober hälsas därför alla välkomna till 1177.

1177.se är hela Sveriges webbplats för vård och hälsa. Genom sammanslagningen med Growingpeople förstärks webbplatsen ytterligare med två utbyggda tema-avdelningar: Gravid och Barn och föräldrar.

Här ska Sveriges föräldrar kunna hitta både inspiration och pålitlig information om allt som rör graviditet, barn och familjeliv på samma ställe som man hittar annan hälso- och sjukvårdsinformation.

Arbetet med att skapa och utveckla de två tema-avdelningarna på 1177.se görs i nära samarbete med barnprofessionen och med användarna själva. Utöver de faktatexter, filmer och animationer som är granskade av experter, kan användarna skicka in sina egna berättelser med tankar och funderingar kring graviditet, barn och föräldraskap. Användarna kan också ställa frågor och få svar av experter.

- Genom sammanslagningen med Growingpeople kan vi erbjuda ett mer omfattande innehåll och en ännu större bredd: alltifrån tips kring vardagslivet med barn, relationer, barns utveckling till en stor faktabank om olika sjukdomar och besvär med fokus på barn. 1177.se har i och med denna satsning förstärkt och utökat samarbetet med landets barnprofession, säger Maria Bång som är projektledare för de båda temaavdelningarna på 1177.se.

Landstinget Västernorrland har en regional startsida på 1177.se och webborganisationen arbetar tillsammans med verksamheterna för att lägga in relevant regionalt innehåll. Du som länsmedborgare ska få information om vård och vad som gäller i  ditt län.

 


Tillbaka till toppen