Ny extern webbplats för Landstinget Västernorrland

2010-09-22 14:04

Landstingets externa webbplats lvn.se görs om från grunden. Webbplatsens form och funktioner har i stort varit oförändrat sedan 2002. Den 28 september klockan 13:00 kommer du att mötas av en webbplats med ett helt nytt utseende när du surfar in på lvn.se.

- Det har varit viktigt för oss att fokusera på vem webbplatsen ska vara till för, och vi har arbetet särskilt med målgrupperna i projektet, säger webbstrateg Marte Hjulstad.
Vi vet hur frustrerade besökarna har varit och är. Vi fick ett tydligt besked av den utvärdering som vi gjorde för snart två år sedan. Vi har nyligen testat den nya webbplatsen på några grupper av användare och fick positiv respons. Det känns bra. Nu tror jag att vi kommer att ha en webbplats som är enklare för alla att förstå och hitta det man söker.

Ny nationell vårdportal 1177.se och landstingets webbplats

Utvecklandet av landstingets nya webbplats är nära kopplat till arbetet med den nationella vårdportalen 1177.se. Vårdportalen lanseras vid årsskiftet 2010-2011, och då kommer Landstinget Västernorrland att finnas med.

Redan nu finns Västernorrland med i den nationella vårdsökstjänsten som ingår i 1177.se (Hitta och jämför vård).  När vi lanserar vår nya webbplats den 28 september så kommer vi att länka till denna tjänsten för kontaktuppgifter till vården.

All information riktad till dig som patient kommer gradvis att flyttas från lvn.se till 1177.se. Där kommer du att ha tillgång till samlad information för att hitta din vårdgivare, information om diagnoser, behandlingar och egenvårdsråd eller om regler och rättigheter i möte med vården.

Lvn.se kommer därmed att bli en webbplats där du som medborgare eller samverkanspart får information om landstinget som en demokratisk styrd organisation, som aktör i regionala utvecklingsfrågor och som huvudman för hälso- och sjukvård. Här ska du hitta information om hur landstinget planerar och styr hälso- och sjukvårdsarbetet.

 - Det är en utveckling vi måste rigga för, men det är en process som kommer att ta tid, och troligen pågå hela 2011. Vi ska alltid säkra att landstingets patienter hittar den information de behöver, om den ligger på lvn.se eller någon annan webbplats, säger Marte Hjulstad.

PS. Om du inte kommer till den nya webbplatsen efter klockan 13:00 tisdag den 28 september, klicka på tangenten F5!

Nytt på nya lvn.se

 • Ny layout som följer vår grafiska profil
 • Bättre tillgänglighet för grupper med särskilda behov:
  - Lättläst
  - Uppläsningsfunktion
  - Teckenspråk och engelska
  - Följer uppdaterad internationell teknisk standard (WCAG 2.0)
 • Enklare att kontakta ansvariga tjänstemän och politiker via webbplatsen
 • Ny funktion för ”Fråga din politiker

Tillbaka till toppen