Ny medborgarundersökningen på gång

2014-05-14 07:55

Idag, den 14 maj, skickas den andra enkätundersökningen ut till landstingets medborgarpanel. Fokus ligger på invånartjänster, det vill säga hälso- och sjukvårdens tjänster på webben.

Medborgarpanelen består av invånare i länet som vill vara med och tycka till i frågor som rör landstingets verksamhet. För att delta i medborgarpanelen ska man bo i Västernorrland, vara 15 år eller äldre och ha en e-postadress.

I januari genomfördes den första undersökningen i medborgarpanelen om upplevelsen av hälso- och sjukvården i landstinget och svarsfrekvensen var hela 82 procent.

Hur går en medborgarpanelsundersökning till?

Landstinget genomför ett par undersökningar per år i medborgarpanelen. När det är dags för en undersökning mejlas en länk ut med ett antal frågor. Deltagarna i medborgarpanelen har då två veckor på sig att svara. När svarstiden gått ut sammanställs resultaten och presenteras för landstingets tjänstemän och politiker.

Resultaten mejlas också ut till medborgarpanelen och publiceras på www.lvn.se/medborgarpanelen.

Vill du vara med i landstingets medborgarpanel?

Vi vill alltid ha fler deltagare i vår medborgarpanel. Allt du behöver göra är att anmäla ditt intresse på www.lvn.se/medborgarpanelen. Sen hör vi av oss när det är dags för en undersökning.


Tillbaka till toppen