Ny mötesplats för folkbildning i länet

2014-06-26 08:36

Arbetar du med folkbildning? Vill du träffa kollegor från andra delar av länet och diskutera viktiga strategiska frågor för framtiden? Delta i vår nysatsning Folkbildningstinget 2014.

Folkbildning bedrivs idag av folkhögskolor, med både långa och korta kurser, studieförbund, med främst studiecirklar, och bibliotek. Landstinget är en viktig aktör som huvudman och finansiär.

– Folkbildningstinget blir en ny mötesplats för såväl politiker som alla som arbetar med folkbildning i någon form. Vi vänder oss till folkhögskolor, studieförbund och bibliotek. Men också till dig som arbetar med bildning i ett lokalt och regionalt utvecklingsperspektiv, säger Hans Wiklund, regional utvecklingsdirektör.

– Förhoppningen är att Folkbildningstinget ska stärka folkbildningen i Västernorrland genom att fungera som en arena för utveckling och samverkan.

Ett brett program

Tinget pågår i två dagar och inleds med regional nämnd för landstingets politiker. På programmet står både föreläsningar och debatter baserade på folkbildningens framtida utmaningar. Regionsamordning, länsbibliotekets roll och studieförbundens möjligheter är viktiga delar som tas upp. Medverkar gör bland andra Anna-Carin Bylund, biträdande Generalsekreterare i Folkbildningsrådet.

Mera information

Folkbildningstinget hålls den 19-20 augusti på Hola folkhögskola. Din perfekta start inför höstterminen! Välkommen med din anmälan redan idag!

Läs mer om Folkbildningstinget och anmäl dig till två utvecklande dagar 


Tillbaka till toppen