Nyinvigning av Vårdcentralen Kramfors

2011-03-17 10:32

Nu har Vårdcentralen Kramfors hittat ”hem” till landstinget igen efter fem år i privat regi. Tisdag 1 mars invigdes den nya vårdcentralen under festliga former.

Invigning av Kramfors vårdcentral.jpg

Blommor, ballonger och presenter förgyllde invigningen av Vårdcentralen Kramfors.
Här knyter Mikael Melander, kommunalråd i Kramfors kommun, och Ingeborg Viksten, ihop banden symboliskt mellan  Landstinget Västernorrland och Kramfors kommun. 


Primärvårdsdirektör Lennart Moberg hälsade alla välkomna.
– Fina lokaler och vacker inredning är nog bra, men det är de kompetenta medarbetarna som gör skillnad! Och bra kan göras ännu bättre.

Ros till alla

Sedan överlämnade han en ros till alla duktiga medarbetare. Den nye verksamhetschefen Bertil Jonsson hälsades välkommen till primärvården och sitt viktiga uppdrag .

Satsar på hälsa

Han är sjukgymnast och kommer närmast från universitetsvärlden och har arbetat som forskare i Umeå men har även tidigare erfarenhet från primärvården.
– Vi ser fram emot att få jobba vidare med landstingets uppdrag men även att satsa på hälsofaktorer. Forskning finns om vikten av hälsa och nu gäller det att skapa verkstad.

Ständig förbättring

– Vården står inför stora utmaningar och det är positivt att landstinget går in och tar hand om denna vårdcentral, så att Kramfors-borna får fortsatt vård och förhoppningsvis kan vi lösa och förbättra vissa saker, fortsatte han.
Cirka 25 personer arbetar på vårdcentralen och alla fortsätter på sin gamla arbetsplats.

Unikt inom primärvården

– Egentligen är det bara jag som kommit till. Personalen är erfaren och skicklig samt självgående. Vi hoppas att patienterna ska tycka att det blir en smidig övergång. Det är unikt att en privat vårdcentral går tillbaka till landstinget. Patienter har förväntningar som vi ska göra vad vi kan för att leva upp till.

– Till att börja med kommer det bli lättare att komma fram per telefon genom landstingets tekniska lösning. Det tror vi kommer märkas direkt.

Invigningsceremoni med gåvor

När Lena Nilsson, den avgående verksamhetschefen för Carema Vårdcentral Kramfors, överlämnade en tre decimeter lång symbolisk nyckeln till Bertil Jonsson undrade Lennart Moberg i vilket lås just den skulle passa.
Inger Bergström, sjukhusdirektör Sollefteå sjukhus, tog emot ”bollen” och svarade på frågan:
– Nyckeln passar nog i låset på akutmottagningen Sollefteå Sjukhus. Och vi ser fram emot att även i fortsättningen utveckla vården tillsammans för de boende i Kramfors och Sollefteå.

Lyckönskningar och kakor

Ordförande i folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämnden, Ingeborg Wiksten såg fram emot fint samarbete och önskade personalen lycka till. Hon poängterade även vikten av folkhälsoarbete på olika nivåer.
Efter ceremoni och tal lotsades gästerna vidare till personalrummet där det bjöds på cider och snittar samt kaffe och kaka.

Text och foto: Maria Jakobsson, Barbro Nilsson 

 


Tillbaka till toppen