Öppet Hus drog många besökare

2010-11-02 14:19

Vartannat år ordnar Örnsköldsviks sjukhus öppet hus för kommunens invånare. Det ger möjlighet att se delar av sjukhuset man annars inte har möjlighet att besöka, utom i behandlande syfte.

Öppet hus brukar även innehålla särskilda aktiviteter för barn. I år fanns det möjlighet till rundvandring i barnsjukvården. Syftet med rundvandringen är att föräldrar och barn utan stress har möjlighet att titta på sjukhuset utan att någon är sjuk. Detta brukar uppskattas av många. Dessutom bjöds på sångstund med "sjukhusdjuren", samt tillfälle att träffa hockeyproffsen Emma Nordin (landslagsspelare) samt Marcus Näslund (tidigare NHL), som ställde upp ideellt för sitt sjukhus.

I entréhallen fanns också ett antal utställare med prova-på-stationer och mässmontrar. Exempelvis ordnade Akutmottagningen med en gipsstation där många glada barn gipsade sin egen arm.

Under dagen arrangerades även ett antal föreläsningar på temat hälsa, respektive sjukhusets framtidsbild. Föreläsningarna var mycket uppskattade av dem som deltog.

 


 

{DynamicContent:ImageGallery}Dagvårdens invigning var också en del i öppet hus. Man hade ordnat med intressanta inslag som utställningar, information om peruker, sminkning och bröstproteser, samt mycket mer. Landstingsråd Elisabeth Strömqvist invigde de nya lokalerna genom att fästa en "antikropp" i jätteformat i en "cell". Detta skulle illustrera den snabba utvecklingen av olika former av antikroppsbehandlingar, verksamma bland annat inom cancerbehandling.

 

Vinnare i lotterierna 

Tomas Häggström – hockeybiljetter (skänkta av Modo hockey)
Emelie Sjölander (Hockeytröja med autografer)
(Vinster skänkta av Modo Hockey)Text och foto: Erika Jakobsson


Tillbaka till toppen