Rekord för ansökningar till vårt kulturstipendium

2014-10-01 11:03

I år är intresset för landstingets kulturstipendier större än någonsin. Redan förra året var ökningen påtaglig, då med 61 ansökningar totalt vilket då var rekord.

- I år har vi inte mindre än 110 ansökningar till våra fyra olika kategorier av stipendier, säger landstingets kultursamordnare Linda Nordlander Frisk.

De fyra kategorierna är: kulturstipendium, vilket i år har fått 50 ansökningar till två stipendier á 30 000 kronor vardera. Arbetsstipendium, där det inkommit 19 ansökningar till ett stipendium på 50 000 kronor. Till ungt kultstipendium har 21 ansökt om fyra stipendier om 10 000 kronor. Och slutligen har 20 ansökningar kommit in till kategorin kulturella och kreativa näringar, ett stipendium på 50 000 kronor.

- Det är väldigt roligt att söktrycket är så stort. Det ger trovärdighet till stipendierna, ökar kvaliteten på ansökningarna och skapar mervärde genom att fler hör talas om våra stipendier ju fler som söker. Plus, att vinna ett stipendium som många tävlar om visar ju att du som stipendiat är väldigt begåvad och då blir Landstinget Västernorrlands stipendier mer meriterande att ha på sitt cv. Win-win!, menar Linda.

Det är Regionala nämndens arbetsutskott som utser stipendiaterna vid sammanträde i början av november. Vid Landstingsfullmäktige den 26 november delas stipendierna ut.

Mer info om kulturstipendierna 

På bidlen ser vi förra årets vinnare vid stipendieutdelning i november 2013. 


Tillbaka till toppen