Samlade reseråd i din smartphone - UD samarbetar med 1177 i app om reseråd

2011-06-23 13:52

Nödläge i utlandet - vem ringer jag? Hur är säkerhetsläget i Indonesien? Kan jag resa utan pass till Belgien? Behöver jag vaccinera mig mot gula febern om jag ska till Chile? Nu finns information från världens länder samlas på ett ställe - bara ett klick bort i mobilen.

Nu finns appen UD Resklar med samlade reseråd land för land. Fokus är att informera om olika länder, det aktuella läget och hur säkert det är att åka dit samt kontaktuppgifter per land om man skulle råka ut för något. Men den innehåller också alla 1177:s texter kring reseråd och vaccinationer, land för land.

– Vi valde att samarbeta med 1177.se för att kunna ge våra användare svar på hälsa- och vaccinationsfrågor. Det är frågor som ofta ställs till UD men där 1177.se sitter inne med expertisen. Det var också viktigt att 1177 är en icke-kommersiell aktör knuten till landstingen, säger Camilla Mellander, chef för UD:s konsulära enhet.

Ernesto Martinez är ansvarig för Temaavdelningen ”Reseråd och vaccinationer” på 1177.se.
-  Genom att vara med i utrikesdepartementets satsning sprider vi kunskap om vad man utifrån ett hälsoperspektiv bör tänka på inför och under sin resa. Samtidigt når 1177.se nya målgrupper.

UD Resklar är sammansatt av en mängd informationsflöden från i första hand Utrikesdepartementets webbplats (ud.se) och Sveriges ambassader (Swedenabroad.com). Utrikespolitiska Institutet (landgudien.se) och 1177.se för mer fakta om länderna respektive information om hälsa och vaccinationer.

I appen får du bland annat information om:

  • läget i landet
  • vad du kan få hjälp med
  • var du kan få hjälp
  • vad du bör göra vid kris i landet
  • viktiga nummer
  • hälsa och vaccinationer
  • varningar
  • vilka länder UD avråder från att resa till

Androidversion till hösten

Appen är kostnadsfri och finns än så länge enbart för Iphone men en Androidversion planeras till hösten.

Ladda ner appen på Itunes.apple.com

eller besök  

Temaavdelningen ”Reseråd och vaccinationer” på 1177.se

Där hittar du mer information om vaccinationer, allmänna reseråd för dig som är gravid eller reser med små barn samt information om särskilda sjukdomar och besvär man kan drabbas av i andra länder.
 


Tillbaka till toppen