Sara Ekström blir förbundsdirektör

2010-08-11 21:47

Sara Ekström, som i årsskiftet lämnade sin post som landstingsdirektör, blir nu förbundsdirektör på Norrlandstingens regionförbund, med kansli i Umeå.
– Det känns väldigt bra. Det är det jobb jag helst ville ha av dem jag erbjudits, säger hon.

– Sara Ekström är väl insatt i Regionförbundets verksamhet, vilket är viktigt i en tid då det råder stor konkurrens om riks- och regionsjukvården samt utökning av läkarutbildningsplatser, säger Regionsförbundets ordförande Levi Bergström.

Redan den 15 augusti kommer hon att börja jobba parallellt med den tidigare förbundsdirektören Torbjörn Midunger, som senare går i pension. Formellt beslutas dock inte anställningen förrän vid Norrlands regionförbunds möte 22-23 september i Luleå.

– Men jag kommer inte att flytta till Umeå utan meningen är att jag ska jobba delvis på distans, säger Sara Ekström.
Om det blir hemifrån eller från någon annan plats styrs av de tekniska möjligheterna.

– I början kommer jag dock troligen att vara mycket i Umeå, säger hon.

Slutade jobbet

Sara Ekström klev av sitt förordnande som landstingsdirektör i Västernorrland i förtid i samband med att den politiska ledningen i slutet av förra året ville skilja sjukhusdirektören i Sundsvall, Margareta Rödén, från sin tjänst. Sara Ekström delade inte uppfattningen och lämnade därför sin post.

– Jag ångrar inte att jag slutade som landstingsdirektör. Vi hade olika bedömningar av hur landstinget skulle jobba vidare, kommenterar hon detta.
Efter att hon lämnade direktörsposten har hon jobbat med flera olika korta konsultuppdrag; jobb hon skötte hemifrån.

Regionförbundet

Regionförbundet, där hon nu ska sätta sig efter semestern, driver ingen egen verksamhet utan det handlar om utvecklingsfrågor för alla de fyra landstingen i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Det kommer att handla om beställningar av högspecialiserad vård, forskning med mera.

Norrlandstingens regionförbund har funnits i fem år.

 

                                                                           Text: Kåge Wiklund


Tillbaka till toppen