Sök vårt stipendium för sommarakademi i Serbien

2014-05-02 12:12

Varje sommar arrangerar den europeiska organisationen Assembly of European Regions (AER) en sommarakademi för ungdomar med intresse för regionalpolitik, EU-frågor och internationellt samarbete. Nu kan du som är mellan 18 och 30 år söka stipendium för deltagande i AER Youth Summer Academy, som i augusti arrangeras i den serbiska staden Vojvodina.


På bilden se du förra årets stipendiater, från vänster: Rebecca Lampinen, Louise Berglund Häggquist och Maria Källström.

Landstinget Västernorrland erbjuder varje år stipendier till två politiskt engagerade ungdomar som vill delta i AER Youth Summer Academy. I år går den av stapeln den 17-23 augusti.

Stipendiet ger dig möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med ungdomar från många olika regioner. Under veckan lär ni er tillsammans mer om EU, internationellt samarbete och regionalt utvecklingsarbete.

Förra året fick våra stipendiater åka till Nyköping och du som är nyfiken kan läsa mer om deras upplevelser i landstingets sommarakademiblogg.

Läs mer om förra årets sommarakademi på vår blogg

Ta chansen att söka

Du som är intresserad av att delta i årets upplaga av sommarakademin har nu möjlighet att söka landstingets stipendium. Det finansierar deltagaravgift, resa, mat och boende. Ta chansen att besöka Serbien under en rolig, utvecklande och intensiv vecka!

Läs mer om våra kriterier (pdf)

Om du har frågor eller funderingar, kontakta Ilona Novak.

Telefon: 0611-802 75
E-post: ilona.novak@rvn.se

Din ansökan skickar du till ilona.novak@rvn.se senast den 12 maj.

Välkommen med din ansökan!

 


Tillbaka till toppen