Stipendieutdelning för våra nya ungdomsambassadörer

2013-06-14 15:14

Maria Källström och Louise Berglund Häggquist har tilldelats stipendier från Regional utveckling för att delta i Assembly of European Regions (AER) sommarskola. Idag var den officiella stipendieutdelningen.

Från vänster: Hans Wiklund, regional utvecklingsdirektör, Louise Berglund Häggquist, en avstipendiaterna och Sverker Ågren (KD), ordförande i Regionala nämnden.
Maria Källström kunde tyvärr inte delta. 

Under AER:s sommarskola den 19-24 augusti får Maria och Louise chansen att träffa politiker, experter och andra engagerade unga européer. Sommarskolan förbättrar möjligheterna för unga att påverka och engagera sig i regionalt utvecklingsarbete, samtidigt som deltagarna utbyter idéer och erfarenheter med andra unga.

I år hålls sommarskolan i Nyöping med temat "Green growth- Regions towards a resource-efficient Europe”. Stipendiet täcker deltagaravgiften samt logi, mat och resa.
– Det känns jätteroligt att få åka på sommarskolan, säger en entusiastisk Louise Berglund Häggquist.

Följ våra stipendiater via deras blogg

Under sommarskolan kommer du att kunna följa landstingets stipendiater på en blogg där de själva skriver om sina upplevelser.

Till bloggen 

Blogg från sommarskolan 2012 

Alla deltagare blir ungdomsambassadörer för AER, vilket betyder att de på olika sätt ska sprida det som de lärt sig under veckan. Stipendiaterna får dessutom kandidera till AER Youth Regional Network.

Kort om stipendiaterna

Louise Berglund Häggquist är vice ordförande i Örnsköldsviks Ungdomsråd. Hon startade upp och leder NGO Peaceworks örnsköldsvik samt är medlem i Föreningen för Alla och Grön ungdom. Hon har även varit med och arrangerat den populära picknickfestivalen i Örnsköldsvik.

Maria Källström är 21 år och kommer från Sundsvall. Hon är medlem i Grön Ungdom och Ungdom Mot Rasism.


Tillbaka till toppen