Synskadades Riksförbund ger oss utnämningen Årets Lucia

2013-12-10 11:42

Synskadades Riksförbund korar Årets Lucia 2013 för lysande insatser. I år går utmärkelsen till Landstinget Västernorrland för arbetet med det nystartade projektet med syntolkning i länet.

– Det är en lysande insats för personer med synnedsättning när Landstinget Västernorrland satsar på syntolkning, säger Max Stålnacke ordförande för Synskadades Riksförbund Ångemanland.

Tillgänglighet för alla

– Det känns mycket hedrande att vara den första som får utmärkelsen Årets Lucia av Synskadades Riksförbund. Vi kommer att jobba vidare för att göra Västernorrland till ett mer tillgängligt län för alla, säger Sverker Ågren (KD), ordförande i Regionala nämnden.

Under 2014 arrangerar landstinget syntolkning av kulturevenemang som film, teater, utställningar och sportevenemang som ishockey. Tips från Synskadades Riksförbunds medlemmar på evenemang ska också fångas upp av kulturombud.

Landstinget ansvarar för syntolkning, utbildar syntolkar och informerar om programutbudet.

Läs mer om syntolkning

Media hälsas välkomna 

Utmärkelsen Årets Lucia överlämnas torsdagen den 12 december klockan 15.30 i Landstingshuset, Storgatan 1, Härnösand. Lokal: Nämndsalen.

Fakta syntolkning

Syntolkning förmedlar det som sker men inte sägs på en scen eller i en sportarena. Syntolkning ökar tillgängligheten för personer med synnedsättning att ta del av kultur- och idrottsevenemang.


Tillbaka till toppen