UD och utländska diplomater besökte solenergianläggning

2011-03-31 07:48

På taket till Närvården i Härnösand finns världens första solenergianläggning som ger el, värme och kyla – samtidigt! I tisdags visades anläggningen stolt upp för UD och 29 diplomater från världens alla hörn.

{DynamicContent:ImageGallery}

För att utländska diplomater i Stockholm ska lära känna hela Sverige anordnar Utrikesdepartementet (UD) varje år ett studiebesök i något av landets alla län. I år var destinationen Västernorrland med besök bland annat på Närvårdens solenergianläggning.

Det var med stolthet som besökarna togs emot i visningsrummet på Närvården. På plats för att berätta om landstinget, vårt miljöarbete och om anläggningen för fanns Åsa Möller, ordförande för Landstingsfullmäktige, Sverker Ågren, ordförande i Regionala Nämnden, Olle Bertilsson, miljöchef, Jan Lindberg, energicontroller, och Joakim Byström, vd för Absolicon.

Stämningen var uppsluppen och diplomaterna hade många frågor som skulle besvaras. De fick också chansen att titta närmare på anläggningen innan deras späckade schema tvingade dem vidare mot nya mål.

Läs mer om den unika solenergianläggningen


Tillbaka till toppen