Ungdomsrådet drar igång efter sommaruppehållet

2014-10-09 15:54

I veckan träffades Västernorrlands Regionala ungdomsråd för sitt första möte i höst. Det var en engagerad skara. Många ledamöter finns kvar i rådet men några nya har också tillkommit.

– Det är roligt att den här viktiga satsningen på unga i länet kan fortsätta. Vi har många engagerade ungdomar som tillsammans gör länets ungdomsråd till någonting riktigt bra och nu har vi fått in några nya ledamöter inför hösten också, säger Linda Hallgren, Regional utveckling, som är tjänsteman i ungdomsrådet.

En viktig remissinstans

Vid mötet diskuterades bland annat Härnösands trafikprogram, där rådet har varit remissinstans tillsammans med landstingets trafiksamordnare Henric Fuchs. En gång- och cykelväg till badplatsen Smitingen i Härnösand är en sak som står på ungdomarnas önskelista. De efterfrågar också fler publika laddningsmöjligheter för eldrivna fordon samt att trafikprogrammet kopplas till bland annat den regionala transportplanen.

– Det är värdefullt att få med ungdomsrådets synpunkter och att ungdomar får komma till tals i dessa frågor, säger Henric Fuchs.

Förutom trafikprogrammet stod bland annat ungdomsrådets egna initiativ på agendan. Det handlar om att samla in tankar och idéer från länets unga om vad som är viktigt för ett levande Västernorrland och vad som krävs för att unga och unga vuxna ska vilja stanna kvar och flytta tillbaka hit.

Du kan fortfarande gå med

Ungdomsrådet söker fler engagerade unga som vill vara med och påverka!
Lämna din intresseanmälan till linda.hallgren@rvn.se om du vill delta!


Tillbaka till toppen