Ungdomsutbytet utsett till månadens EU-projekt

2014-06-19 10:36

Vårt projekt Ungdomar för ökat deltagande har blivit utnämnt till månadens projekt av Mid Sweden European Office!

Det är alltså Jämtlands och Västernorrlands läns Europakontor som varje månad uppmärksammar ett internationellt projekt. Den här gången har turen kommit till oss i Västernorrland!

I skrivandes stund träffas 34 ungdomar från Västernorrland, Istanbulregionen i Turkiet och Somogy län i Ungern att öka ungdomars engagemang och inflytande i det demokratiska livet i Europa. Utbytet sker inom EU:s program "Ung och aktiv i Europa".

Demokratisk utveckling

Under veckan gör ungdomarna aktiviteter som workshops och föreställningar för att lära känna varandras kulturer. Ett av målen med utbytet är nämligen att de ska få inblick i den mångfald som finns i Europa. Oskar Helsing, ordförande i Västernorrlands Ungdomsråd, är en av ungdomarna som deltar i veckans aktiviteter. Han berättar att han hoppas ta del av intressanta diskussioner om den demokratiska utvecklingen i Europa.

– Det känns bland annat intressant att diskutera demokrati med de turkiska ungdomarna, eftersom Turkiet länge har velat ansluta till EU, berättar Oskar.

Internationellt engagemang

Projektet är ett resultat av vårt internationella engagemang, dels det ungerska vänortssamarbetet, dels samarbete med organisationen "Youth Agenda" i Istanbul. Vi har också varit engagerad i en arbetsgrupp för "Ungdomars delaktighet i det demokratiska livet på regional nivå".

Läs mer om projektet Ungdomar för ökat deltagande

Läs nyheten från Mid Sweden European Office 


Tillbaka till toppen