Vaccinationerna stoppas av försenade leveranser

2010-08-11 21:47

Idag på förmiddagen meddelades från läkemedelsbolaget GlaxoSmithKline att nästa veckas leveranser av vaccin mot den nya influensan är försenade. Det innebär att vaccinationerna kan återupptas först under vecka 44.

Det är i Tyskland problem uppstått för GlaxoSmithKline och det innebär att nästa last av vaccin inte anländer till Sverige förr än i slutet av nästa vecka. Efter ankomst till Sverige ska vaccinet packas om och distribueras ut över landet. Något som gör att vi inte säkert kan säga att vaccin finns på plats förr än veckan efter.

Vaccinationerna avbryts nu tillfälligt

Vaccinationsviljan har varit hög bland riskgrupperna men det vaccin som levererats under den här veckan håller nu på att ta slut. Det innebär att det blir en paus i vaccinationerna.

- Jättetråkigt att vi nu måste göra ett uppehåll. Vi hade ju kommit igång så bra, men det är inte så mycket vi kan göra åt det, tyvärr, säger primärvårdsdirektör Lennart Moberg,

Riskgrupper fortsatt prioriterade

- Självklart är det riskgrupper som prioriteras när vi återupptar vaccinationerna vecka 44. Vi får hoppas på stor uppslutning då istället, avslutar Hans Boman, smittskyddsläkare i Västernorrland.

 

LEDNINGSSTABEN INFORMATION
www.lvn.se/press


Tillbaka till toppen