Världsastmadagen 6 maj

2010-08-11 21:48

Parfym och rakvatten doftar härligt, men för en del blir det besvärligt!

Många använder idag starka parfymer och rakvatten samtidigt som allergierna ökar. Den globala organisationen GINA organiserar Världsastmadagen den 6 maj i samarbete med andra aktörer inom astmaområdet. Astma- och allergiförbundet vill i år uppmärksamma frågan om ”dofter i vården”. Målet är att all personal inom vården ska vara doftfri på arbetstid och helst även patienterna.

Världsastmadagen 6 maj i Landstinget Västernorrland
I stora entrén på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand kommer det att finnas representanter från Astma- och allergiförbundet, Lungkliniken, Barnkliniken m.fl. på förmiddagen från 8.30. Där kan du ställa frågor om astma, allergi och pollenbesvär och material om starka dofter kommer att finnas. I veckan delas det ut affischer till sjukhusets mottagningar om dofter. Apotek, vårdcentraler och övriga vårdinrättningar i länet att uppmanas att uppmärksamma problemet med dofter och överkänslighet den 6 maj.

Astma- och allergiförbundet har tagit fram materialet ”Välj oparfymerade produkter” på 10 olika språk (affisch och folder) som snart kan beställas på Astma- och allergiförbundets webbplats.

Kontaktperson
Lena Klaesson
Allergikonsulent/Sjuksköterska med specialfunktion
Livsstilsenheten
Telefon: 060-182488
Mobil: 070-592 27 27


Tillbaka till toppen