Vårmässa med mersmak - OCH en vinnare

2010-08-11 21:47

 Nu har våren kommit på riktigt i alla fall på Vårmässan i Sundsvall. Här samlades ett otal utställare med både vår- och vårdtema. Landstinget representerades av olika yrkesgrupper från primärvården samt en stor grön oas designad av elever från Nordvikskolan.

En strid ström av flanerare med vidöppna sinnen hade många montrar att besöka på den späckade Vårmässan. Här bjöds på allt från hälsa till hus, från chokladbollar till ost och från modekläder till skön grönska. Alla kunde hitta något av intresse.

Äpple för hälsa

Landstingets monter för primärvården var bemannad med olika yrkesgrupper från vårdcentraler, rehab och ungdomsmottagningen samt Österåsens Hälsohem. Här kunde besökarna få sig ett äpple till livs och samtidigt diskutera hälsa och andra frågor eller delta i en tävling.
– Det är viktigt att satsa förebyggande och vi vill visa på värdet av egenvård, menar trion som bemannade montern när Y-webb tittade in, Ingrid Lockne , Ann-Christine Gagner Sjöberg och Annika Berglund.

Kravlös natur

”Rum för sinnesro” var temat för Nordvikskolans trädgårdsutbildning med inriktning mot design. Här fick alla sinnen fritt spelrum bland porlande vatten, fågelsång och alla nyanser av grönt. Ingen kunde väl gå förbi denna utställning utan att fascineras av den naturliga stimulans som trädgården ger.
– Vi har tänkt rehabilitering när vi skapat dessa olika gröna rum med olika sinnesuttryck. Naturen ställer inga krav, menade Ingrid Post som visade runt.
Till och med fötterna fick sitt här. Den som tog sig tid att gå barfota kunde även känna på trädgårdens olika material som bark, sten, gräs, trä och jord.

En kvartett elever från Nordviks trädgårdsutbildning med inriktning mot design framför en av mässans mest uppskattade utställningar. Från vänster Sofia  Eriksson, Susanne Arnfridsson, Catrin Frisk och Rita Martinsson i en av deras mysiga gröna oaser.

Mässans mästare

Att många beundrande blickar drogs till Nordvikskolans gröna rum gick inte att ta miste på. De fick även motta utmärkelsen ”Bästa monter” med tanke på utformning, budskap och kommunikation med besökarna.
Gratulerar!

Text och foto: Barbro Nilsson


Tillbaka till toppen