Västernorrland satsar för ett Friskare Sverige

2012-10-11 10:22

Bra matvanor och fysisk aktivitet är förutsättningar för en god hälsa. Den 15-21 oktober uppmärksammas därför betydelsen av att äta bra och att röra på sig under parollen "Ett friskare Sverige".

 

Under parollen Ett friskare Sverige arrangeras under en veckas tid omkring 140 olika aktiviteter i hela länet med fokus på bra matvanor och fysisk aktivitet. Nu på måndag den 15 oktober går startskottet för Ett friskare Sverige. Bakom initiativet står Statens folkhälsoinstitut, på uppdrag av regeringen.  

                                                                                     Friskare Sverige veckan 2012

Aktiviteter vecka 42

Ett urval av aktiviteter som kommer att pågå på följande orter:

  • Sollefteå: Hälsodag vid Sollefteå hälsocentral. 
        
  • Timrå: Omsorgens dagverksamhet anordnar promenad- och frågeslinga.

  • Örnsköldsvik: kommunens gymnasieungdomar inbjuds till fri träning på stadens gym-och friskvårdsanläggningar (Brux, Energihuset, Friskis & Svettis och 1Life).

  • Sundsvall: hittaut.nu är en friskvårdsaktivitet ute i skogen eller på stan. Med hjälp av hittaut-kartan letar du reda på checkpoints som du registrerar på www.hittaut.nu Varje registrerad checkpoint ger en chans att vinna de fina priser som lottas ut. Hittaut-kartan får du på Turistbyrån i Stadshuset. Pågår t.o.m 31/10.

  • Kramfors: För dig som vill lära dig hitta bättre i kostdjungeln föreläsning med dietist Joanna Jakobsson, Ådalshallen

– Det är jätteroligt att så många vill vara med och bidra till satsningen "Ett friskare Sverige". Veckan ska ge inspiration och kunskap för att äta bra och röra på sig genom konkreta aktiviteter i hela länet och landet, säger Iwona Jacobsson, folkhälsoplanerare och länskontakt.

Västernorrlands län är näst bäst i Sverige med det höga antalet varierande aktiviteter om goda matvanor och fysisk aktivitet under Friskare Sverige veckan.

Alla hälsas välkomna att närvara vid aktiviteterna. Planerade aktiviteter finns på webbplatsen för Ett friskare Sverige www.ettfriskaresverige.nu

Under veckan kommer särskilt fokus att läggas på fyra målgrupper: barn, ungdomar, äldre och personer med intellektuell funktionsnedsättning.


 


Tillbaka till toppen