Veronica Maggio + Regional Utveckling = Sant

2010-08-11 21:47

Kreativiteten flödar mer än vanligt i Örnsköldsvik när det blir Nedsläpp MODE, arrangerat av bland andra Regional Utveckling och Svensk Form under gemensamma rubriken Creative Bussiness Arena. Nedsläpp MODE syftar till att sprida kunskap och förmedla inspiration om modebranschen och dess möjligheter.

Nedsläpp MODE går av stapeln den 28 november med start klockan 12.00 i Sliperiet, Örnsköldsvik. De annars så vanliga Örnsköldsviks nedsläppen av Modo med tre perioder hockey visas inte men dess bättre ett fullspäckat program med lirare som bland andra Anders Sjöstedt, Nätverket för Upplevelseindustrin, Göran Sundberg, modeskapare och journalist. Dagen bjuder även på Härnösandsbördiga modeskaparen Nette Sandström, årets kulturstipendiat i Landstinget Västernorrland, just nu aktuell som designer av Veronica Maggios senaste scenkollektion.

För dig som är nyfiken på upplevelseindustris födelse, uppväxt och tillväxt presenteras också U1, en utställning som är en redovisning av KKstiftelsens*satsning på upplevelseindustrin från 1999 till 2008. Utställningen U1 visas runt om i landet och förväntas bli ett startskott för Västernorrland att göra något liknande, här finns potential för nya affärsmöjligheter och tillväxt! Kvällen avrundas med middag och framträdande av Veronica Maggio samt en garagebandskonsert.

 

 

Nedsläpp MODE som följs av två andra arrangemang i länet nämligen Instick Mode i Härnösand och Avtryck Mode i Sundsvall. Instick MODE visas i Härnösands konsthall den 22–26 november, där modeskaparen Nette Sandström själv guidar den första dagen klockan 13 och 14. Nette ställer ut delar av sin examenskollektion från Borås Textilhögskola och sitt eget märke Lagom. Avtryck MODE visas i fotomuseet, Sundsvall, den 4 december där företrädare inom modebranschen deltar. 

Syftet med arrangemangen är att skapa nya möten mellan kompetenser inom, kultur, upplevelse, kreativitet, ny teknik och nya affärer genom en medverkan i olika riktningar som förhoppningsvis skall leda till samverkan, nya tjänster, produkter och affärer.

 

Anmälan till Nedsläpp MODE före den 21 november till jennie@eventpro.se

Pris: Middag med underhållning 300 kr (inkl moms).

 

Den som är nyfiken och vill veta mer kan besöka

www.kks.se
www.svenskform.se
www.upplevelseindustrin.se
www.precislagom.com

 

*Stiftelsen för kunskap- och kompetensutveckling arbetar på uppdrag av regeringen med mål att bland annat stödja kunskaps- och kompetensutbyte. KK-stiftelsen bedriver sedan år 1999 en satsning på att stärka tillväxten inom små och medelstora företag inom upplevelseindustrin. Källa: KK-stiftelsens hemsida www.kks.se.

 


 


Tillbaka till toppen