Vi sprider ljus över synskadades kulturliv

2014-05-30 15:28

Synskadades Riksförbund har för första gången korat Årets Lucia. Diplomet, som är i punktskrift, överlämnades till Regionala nämndens ordförande Sverker Ågren vid en ceremoni i Härnösand.

Diplomutdelning årets Lucia

Märta Molin, kulturchef Landstinget Västernorrland, Kamal Suleimani, ombudsman Synskadades Riksförbund och Sverker Ågren (KD), ordförande i Regionala nämnden.

Kamal Suleimani, ombudsman Synskadades Riksförbund, inledde med ett tal och överräckte diplomet. Han berättar att Lucia är deras egen skyddsängel eftersom hon är blind. Utmärkelsen är till någon som gör bra insatser för synskadade. Och syntolkning är väldigt viktigt för synskadade.

– Hittills har det varit omöjligt att kunna ta del av bio, teater och hockey. Nu får vi möjlighet till det tack vare syntolkningsprojektet, säger Kamal.

– Vi är hedrade och inspireras av er respons. Tillgänglighet är en viktig faktor som ökar attraktiviteten i ett län, säger Sverker Ågren (KD), i sitt tacktal till Synskadades Riksförbund.

– Nu ska vi sprida aktiviteterna som sker 2014 så att alla kan ta del av utbudet, säger Per Wärmegård, koordinator för projektet.

Mer information

Läs mer om projektet syntolkning av kultur


Tillbaka till toppen