Vill du representera Västernorrland i Europeiskt ungdomsnätverk?

2014-09-11 11:58

Vill du vara med och påverka i Europa? Är du politiskt aktiv och mellan 15-30 år? Passa på! Nu söker vi en politiskt aktiv ungdom till europeiska organisationen Assembly of European Regions (AER) ungdomsnätverk.

Det är en unik möjlighet att få vara med och nätverka med andra ungdomar i Europa. Youth Regional networks (YRN) mål är att genom nätverksamarbete påverka politik, utbyta praxis och erfarenheter samt främja hållbar politisk ledning. Det handlar i praktiken om att genomföra EU:s närhetsprincip inom ungdomspolitiken.

Vi söker dig som

  • är aktiv i ett politiskt ungdomsförbund, politiskt parti eller annan organisation med samhällsinriktat arbete
  • är mellan 15-30 år
  • har ett brinnande intresse för regional politik och
  • har goda kunskaper i engelska

Gå med i AER Youth Regional Network

Läs mer om hur du ansöker och vilka formella krav som föreligger i bilagan (PDF)

Frågor? Kontakta Ilona.novak@rvn.se

Läs mer om nätverket på webben

Fakta om AER och YRN

Landstinget är medlem i den europeiska organisationen Assembly of European Regions (AER). AER har inrättat AER Youth Regional Network (YRN) som är avsedd att vara en gemensam plattform för regionala ungdomsorganisationer/fullmäktige/ungdomsparlament på regional nivå i Europa.

Denna plattform ger unga människor från olika regioner en kollektiv röst på den Europeiska scenen samtidigt som den tillför en europeisk dimension för ungdomspolitiken i dessa regioner. YRN:s mål är att genom nätverksamarbete påverka politik, utbyta praxis och erfarenheter samt främja hållbar politisk ledning.


Tillbaka till toppen