Vita byggnader i lummigt område
Bröderna Bommen i Njurunda är Västernorrlands kandidat till Stora turismpriset 2021.

Bröderna Bommen kan vinna Stora turismpriset

2021-09-08 09:23

Bröderna Bommen är Västernorrlands kandidat till Stora turismpriset 2021. Priset delas ut för 28:e året i rad och i november kommer vinnaren att tillkännages.

- Stora turismpriset delas ut varje år av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. För länets räkning stod kandidaterna mellan Bröderna Bommen, Hotell Hallstaberget och Skuleberget Havscamping, som alla tre bidrar till utvecklingen av Västernorrlands och Sveriges turism, säger Linda Edlund, Tillväxtstrateg, Region Västernorrland.

Bröderna Bommen, som håller till i Njurunda utanför Sundsvall, vann omröstningen i länet och får representera Västernorrland i den nationella tävlingen. Bröderna Bommen i Njurunda startade som ölbryggeri och har genom åren utvecklat sin verksamhet med guidningar, café, restaurang och evenemangsverksamhet. Under pandemin har de genom dialog med gästerna och med en bra internkommunikation lyckats anpassa sig till restriktioner och nya förutsättningar.

Vinnaren i den nationella tävlingen koras den 24 november. Priset ges till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till spridning av kunskap och utveckling av besöksnäringen.

Kriterier för Stora Turismpriset

De kandidater som tar sig till den nationella tävlingen bedöms utifrån ett antal kriterier. Nytt kriterium för 2021 är omställning under pandemin. Kriterierna för turismpriset 2021 är:

  • Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.
  • Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet
  • Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.
  • Omställningskriterium: Pristagaren har under coronapandemin lyckats vända de negativa konsekvenserna av krisen till något som utvecklar verksamheten.

Fakta Stora Turismpriset

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.

Stora Turismpriset 2021 - Tillväxtverket

Kontakt:

Linda Edlund
Tillväxtstrateg Besöksnäring, Region Västernorrland
Tfn. 072-225 75 42
E-post: linda.edlund1@rvn.se


Tillbaka till toppen