Lena Hedström Asplund, intensivvårdssjuksköterska, Johanna Borgström, undersköterska, Muriel Belviz, sjuksköterska och Jonas Rudenstam, narkosläkare berättar om hur det är att arbeta på sjukhuset i Sollefteå. Det gör de för att locka kollegor till sjukhuset och till Sollefteå.

Film ska rekrytera till Sollefteå

2022-03-07 16:48

Just nu är det svårt att bemanna hälso- och sjukvården i Västernorrland. I Sollefteå har personalen tagit fram en film för att locka nya medarbetare till sjukhuset.

I en film om sjukhuset i Sollefteå berättar flera av dem som jobbar där om sin arbetsplats och vardag. Muriel Belviz, sjuksköterska, kan jämföra med sjukvården i Filippinerna där hon utbildade sig.

– Även om Sollefteå är ett mindre sjukhus så tycker jag att det erbjuder patienterna de bästa möjligheterna och den bästa vårdkvalitet som finns, säger hon.

För intensivvårdssjuksköterskan Lena var det viktigt att få lön under specialistutbildningen, undersjuksköterskan Johanna uppskattar närheten till jobbet och sjuksköterskan Muriel tycker om att skratta med sina kollegor.

Se filmen där medarbetarna berättar om arbetet i Sollefteå.


Tillbaka till toppen