I höst blomstrar folkhögskolorna igen

2020-09-02 13:54

Våren ställde regionens folkhögskolor på prov. Vi klarade omställningen och är nu tillbaka till en ny spännande vardag. Nu blomstrar skolorna med flera nya vårdutbildningar, en ny låtskrivarutbildning och med undervisning på plats med viss anpassning, säger HansOlov Furberg, chef på Kultur och bildningsverksamheten på Regional utveckling.

Regeringens satsning på utbildningar inom äldreomsorg resulterade i fyra nya utbildningar, vars platser är fulla, runtom på våra tre folkhögskolor:

  • Allmän kurs - grundläggande vårdutbildning
  • Allmän kurs - stödbiträde
  • Behandlingsassistent
  • Medicinsk sekreterare

Dessutom är det premiär för låtskrivarutbildningen på Ålsta folkhögskola i Fränsta där 8-10 personer kan välja att gå utbildningen i ett eller två år. Vi har sett ett växande intresse av att man vill skapa sin egen musik de senaste åren. I huvudsak riktar sig denna utbildning till musiker som vill stärka sina kunskaper i själva skapandeprocessen med text och arrangemang i fokus.

En stark grön trend

Ekobruk är en bred kurs för människor som strävar efter självförsörjning.

- Vi ser en stark grön trend i samhället som bara ökat de senaste åren och i år har vi haft sökrekord på våra utbildningar. Allt fler vill odla och ställa om sitt liv på ett mer hållbart sätt säger HansOlov Furberg.

Kursen Ekobruk har hållits i tio år och i år finns det tjugotvå platser med hela fem sökande per plats.

Läs vidare om regionens folkhögskolor och alla spännande utbildningar:


Tillbaka till toppen