Lena Svanberg i expeditionen på akuten

Glädje och omväxling får Lena att trivas på jobbet

2022-06-27 08:00

I Region Västernorrland finns cirka 7000 medarbetare med 600 olika yrken. Några av dem kan du möta här under sommaren. Först ut är Lena Svanberg, som är akutsjuksköterska i Sollefteå.

Lena Svanberg sa upp sig från jobbet på Akademiska sjukhuset i Uppsala för flytt ut i lingonriset. Nu har hon hittat hem både privat och på jobbet som sjuksköterska på akuten i Sollefteå.

- Här har jag för avsikt att stanna, säger hon.

Fick jobb direkt

Lena Svanberg växte upp i småländska Tranås, men utbildade sig till sjuksköterska och inledde sin yrkesbana på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Så flyttade hennes föräldrar till Sollefteå. Det tilltalade Lena så mycket att hon beslöt att flytta efter.

Hon fick omgående ett nytt jobb på sjukhuset i Sollefteå.

Trivs på akuten

Först arbetade Lena på avdelning 15, därefter var hon en tid på ambulansen. Sedan två år tillbaka jobbar hon på akuten, där hon har för avsikt att stanna.

- Jag tycker om att man aldrig vet hur arbetsdagen ska bli. Det kan hända vad som helst och det är ständig variation. Och sen känner vi ju varandra så väl allihop och har kul tillsammans, säger hon.

Vill bo utan grannar

Lena Svanberg ville ha ett eget hus, med skogen vid knuten och ett avskilt läge. Hon fann det hon sökte i Selsjön, en och en halv mil norr om Sollefteå, där hon nu är en etablerad bybo.

- För mig var ett eget hus ett steg på vägen mot att bli vuxen. Dessutom är jag en sådan person som inte vill bo i en stad eller ha nära grannar. Nu bor jag två meter från lingonriset, säger hon.

Har hittat hem

Med tiden har Lena Svanberg fått sällskap i huset. Där finns numera en sambo och ettåringen Frank.

Lena menar att Sollefteå är en bra plats att växa upp på. Selsjön passar hennes familj bra,  eftersom de tycker mycket om att vara utomhus och göra saker tillsammans.

- Jag har verkligen hittat hem, på ett privat plan men också professionellt. Jag tycker om att det är ett litet sjukhus. Här får jag arbeta med många typer av vård och träffa patienter i alla åldrar. På ett stort sjukhus arbetar du inom ett medicinskt område som är väldigt begränsat, säger hon.


Tillbaka till toppen