Äldre kvinna pratar i telefon
Vaccinationstiderna går att boka på 1177.se eller telefon.

Nu får 80-plussare boka vaccination mot covid-19 och säsongsinfluensan

2021-10-27 08:18

Under den här veckan kommer västernorrlänningar som fyllt 80 år få möjlighet att boka tid för en påfyllnadsdos av vaccinet mot covid-19. Även 65-plussare som har hemtjänst eller hemsjukvård erbjuds möjligheten att själv boka tid på någon av vaccinationsenheterna i Västernorrland.

De sköraste grupperna ska få möjlighet att vaccinera sig först, det är Region Västernorrlands prioriteringsordning. Hittills har alla som har särskilt boende erbjudits en tredje vaccindos mot covid-19. Nu är det dags för personer över 65 år som har hemtjänst eller hemsjukvård samt de som fyllt 80 år att vaccinera sig.

Vaccinationsenheterna i länet öppnar tidsbokningen för dos 3 under den här veckan och erbjuder även målgruppen att vaccinera sig mot säsongsinfluensan vid samma tillfälle.

Så går det till att boka

Bokningen går som tidigare att göra via 1177.se eller telefon 0611-80400. Den som bokar får själv ange ålder, om personen har hemtjänst eller hemsjukvård, samt om hen förutom dos 3 mot covid-19 vill ha sprutan mot säsongsinfluensa.

- Det man måste tänka på är att det ska gå minst sex månader mellan dos 2 och dos 3 av vaccinet mot covid-19, säger Hans Boman, smittskyddsläkare i Region Västernorrland.

Endast de äldsta och sköra

Vaccinet mot säsongsinfluensan erbjuds i dagsläget, precis som dos 3 av vaccinet mot covid-19, endast till personer över 80 år och de som är över 65 år med hemtjänst eller hemsjukvård.

- Vi har vaccin så det räcker till alla i den här gruppen, så det blir ingen brist på tider. Vi uppmanar alla som har möjlighet att ta sig till en vaccinationslokal att gå in och boka tid för vaccination, säger Hans Boman.


Tillbaka till toppen