Hand som håller i en mobiltelefon.

Nu kan du chatta med hälsocentralen Ankaret

2022-02-23 08:00

Från och med idag den 23 februari kan du som är patient vid hälsocentralen Ankaret också välja att chatta istället för att ringa telefonrådgivningen. Med hjälp av chatten kan du snabbare få en bedömning av dina besvär.

Det kan vara svårt att komma fram till telefonrådgivningen när du ringer för att boka en tid vid din hälsocentral. Dagens tider fylls också snabbt upp och ringer du för sent så kan tiderna vara slut och du får försöka igen nästa dag. Som ett komplement till telefonrådgivningen inför hälsocentralen Ankaret i Ö-vik nu möjligheten att istället chatta med personalen via 1177.se.

- Vi hoppas att chatten ska avlasta trycket på telefonrådgivningen och att våra patienter snabbare ska få en bedömning av sina besvär, säger Maria Morian, enhetschef, hälsocentralen Ankaret.

Digitalt vårdbesök

Innan du kommer in i chatten får du svara på några förberedande frågor om dina besvär. Utifrån dina svar slussas du sedan vidare till råd om egenvård och/eller vidare till chatten.

- Det är en naturlig utveckling av framtidens vård att vi på hälsocentralen Ankaret nu kan erbjuda digitala möjligheter med både chatt och videobesök vid kontakt med oss vilket vi tror och hoppas att våra medborgare skall uppskatta som komplement till vår befintliga telefonrådgivning, säger Maria Morian.

Chatten är kostnadsfri och bemannad under kontorstid men du kan påbörja ditt digitala vårdbesök när som helst under dygnet.

Så går det till

Du når chatten genom att trycka på rubriken "Chatta med oss – primärvård online" på Hälsocentralen Ankarets sida på 1177.se

Du behöver ha mobilt BankID för att kunna använda tjänsten.


Tillbaka till toppen