Ewa Sandeheim, projektledare jagharenide.nu, hoppas på rekordstort deltagande.
Ewa Sandeheim, projektledare jagharenide.nu, hoppas på rekordstort deltagande.

Nu startar idétävlingen jagharenidé.nu

2022-01-18 10:41

För åttonde gången arrangerar BizMaker idétävlingen jagharenidé.nu. Den här gången i projektform och i samarbete med Region Västernorrland. Nu kan idébärare i Västernorrland lämna in sitt bidrag under tävlingsperioden som pågår från den 17 januari till den 20 februari 2022.

Jagharenidé.nu är tävlingen som hittar idéer med potential och ger idéägare chansen att utveckla produkter och tjänster vidare. Alla som bor och verkar i Västernorrland och har fyllt 18 år kan lämna in ett eller flera bidrag.

– Tävlingen vänder sig till både privatpersoner och företag. Det behövs ingen färdig prototyp eller affärsmodell, det räcker med en idé, säger Ewa Sandeheim, projektledare på BizMaker.

Lämna ditt bidrag till jagharenide.nu

Tävling för alla kreativa

– Att BizMaker drar igång tävlingen Jagharenidé.nu i samarbete med oss öppnar upp oanade möjligheter för alla kreativa människor i hela regionen. Vi behöver fler entreprenörer och satsningen går helt i linje med vårt mål om att vi ska ha fler nya och hållbara företag och fler företagsamma invånare, säger Olle Lidgren, chef på enheten för näringsliv och kompetensförsörjning, Region Västernorrland.

En lång rad idéer har prisats sedan tävlingen genomfördes för första gången 2007 och mer än 1000 idéer har lämnats in till tävlingen genom åren. Några exempel är halkskydd för rullatorer, en applikation för digitala visitkort och en termos som fixar nybryggt kaffe.

Pandemin kan ha gett idéer

– Det är fem år sedan vi senast genomförde jagharenidé.nu och därför tror vi att många har samlat på sig goda idéer, inte minst under pandemin. Vi hoppas på rekordstort deltagande från Västernorrlands alla kommuner, säger Ewa som betonar att det finns många drivna, modiga och innovativa personer i vår region som nu får chansen att utveckla sina idéer.

Två vinnare kommer att tilldelas priset bästa produkt och bästa tjänst. Vinsten i de två priskategorierna är stöd och affärsrådgivning från experter inom olika områden, för ett värde upp till 25.000 kronor per vinnande tävlingsbidrag.

– Vi har ett brett nätverk och coachingen anpassas individuellt. De vinnande bidragen har möjlighet till experthjälp med allt från marknadsföring, juridik, teknikkunskap eller annan expertis, säger Ewa.

Lämna in ditt bidrag på jagharenide.nu under tävlingsperioden som pågår från den 17 januari till och med den 20 februari. Alla bidrag är anonymiserade och det är fritt fram att delta med flera bidrag.

Om projektet: Jagharenidé 2021-2023 i Västernorrland

BizMaker AB beviljades 2 695 218 kronor från Europeiska regionalfonden för sitt projekt Jagharenidé. Projektet ska genom en idétävling hitta nya idéer som bidrar till förnyelse och omställning hos små och medelstora företag i syfte att minska de negativa effekterna av pandemin, genom att hjälpa SMF att bli resilienta, att ställa om och öka deras konkurrenskraft.


Tillbaka till toppen