Passa på att boka tid för vaccination mot covid-19 och säsongsinfluensan

Äldre kvinna med dator
Äldre kvinna med dator

2021-11-08 10:41

Just nu finns det gott om lediga tider för vaccination med vaccindos 3 mot covid-19 och säsongsinfluensa runt om i Region Västernorrland. Alla invånare som fyllt 80 år, samt de som är över 65 år och har hemtjänst eller hemsjukvård, erbjuds att boka.

Vaccinet ges på 21 olika platser runt om i regionen och i de flesta fall finns det lediga tider att hugga redan den här veckan. I alla regiondelar går det att hitta en vaccinationstid som infaller under vecka 44 eller 45.

- Just nu är många tider fortfarande obokade. Redan i morgon går det att få en tid på många platser och jag tycker den här målgruppen ska ta chansen att boka. Det är av största vikt för deras hälsa, säger Hans Boman, smittskyddsläkare i Region Västernorrland.

Ovaccinerade uppmanas också boka

Hans Boman betonar också att den som inte har vaccinerat sig alls mot covid-19 alls bör göra slag i saken.

- På många av vaccinationsenheterna erbjuds även dos 1 och dos 2. Vi har fortfarande många ovaccinerade i länet och hoppas att fler tar chansen att vaccinera sig nu när vaccinationerna ges på fler platser, säger Hans Boman.

Så här går det till att boka

På 1177.se går det att boka tid för vaccination, utan att det krävs bank-ID. Klicka in på länken nedan och välj vilken vaccinationsenhet du vill komma till och därefter vilken typ av vaccination du vill ha. Sedan är det bara att klicka på den tid du önskar i tidboken.

För den som inte har tillgång till internet och behöver hjälp att boka går det även att ringa 0611-80400.

Boka tid på vaccinationsenhet i Västernorrland - 1177 Vårdguiden


Tillbaka till toppen