Taltidningen Spotlight flyttar in i en ny ljudstudio

2019-11-06 16:33

Nu satsar Region Västernorrland på en ny ljudstudio i Regionens hus i Härnösand. Där ska Spotlight Taltidningen Västernorrland fortsätta sitt arbete med lokala nyhetsreportage i ljudform för våra synskadade och läshindrade invånare i länet.

Studion har flyttats från Sundsvall för att komma närmre kulturchefen och den övriga verksamheten på Regional utveckling. Det sparar också pengar att bygga en studio i regionens egna lokaler istället för att hyra en extern.

Under onsdagen hölls en invigning av den nya ljudstudion där redaktören Anette Strandqvist berättade om hur produktionen av en taltidning går till, följt av ett invigningstal av Maria Oldenmark, kulturchef för Region Västernorrland.

- Taltidningen är viktig för demokratin och tillgängligheten. En nybyggd studio borgar för att taltidningen blir kvar, sa Hans Backlund (S), ordförande i nämnden för hållbar utveckling, som klippte bandet i form av ihopknutna CD-skivor, vilket är ett av formaten som taltidningen distribueras på.

Kamal Suleimani, ombudsman för Synskadades riksförbund, var också på plats och underströk vikten av taltidningen. - För mig som har en utländsk bakgrund så har taltidningen varit en viktig bro för att komma in i det svenska samhället.

- Jag tycker att det är alldeles utmärkt att Spotlight Taltidningen Västernorrland har flyttat till Härnösand, sa Per-Ingvar Sundgren. ordförande i Synskadades riksförbund Härnösand.

Vill du lyssna på taltidningen?

Spotlight är en taltidning för alla synskadade och läshindrade. Taltidningen är en reportagetidning inspelad både digitalt och på cd. Den går att lyssna på digitalt via http://www.taltidningenvasternorrland.se eller via appen TTVNplay. Cd:n distribueras kostnadsfritt via post på torsdagar.

Kontakta redaktionen för beställning eller frågor
Växeln till redaktionen: 0611-80 000
E-postadress: taltidningen@rvn.se

www.rvn.se/sv/Om-regionen/Aktuellt-i-Region-Vasternorrland/Taltidningen-Y-bladet-och-inlasningstjansten


Tillbaka till toppen