Välkomna till Europaforum Norra Sveriges årskonferens 2018!

2018-01-12 12:14

I år hålls Europaforum Norra Sveriges årliga konferens i Sollefteå. Kommunförbundet Västernorrland och Region Västernorrland bjuder in till två spännande dagar med fokus på EU:s framtid och betydelsen för regionerna i norra Sverige.

EU:s framtid, Brexit och migration är högaktuella frågor just nu som kommer att påverka så väl EU:s agenda som regionernas förutsättningar framöver. Samtidigt som vi ser en splittring mellan medlemsstater i EU så efterfrågas mer utbyte och samverkan från många håll. EU:s framtida regionalpolitik formas parallellt med dessa processer och är därför ett givet tema för konferensen.

Under dagarna i Västernorrland kommer vi bland annat att få lyssna till EU-kommissionär Cecilia Malmström tala om hur medlemsländerna kan hitta vägar för ett starkt EU efter Brexit. Jan Olsson, regeringens Brexitförhandlare, kommer att belysa läget i förhandlingarna just nu.

Europaforum Norra Sverige kommer också att anta aktuella politiska positioner för påverkan under konferensen.

Välkommen med din anmälan till Europaforum Norra Sverige senast den 31 januari 2018!

PROGRAM

Anmälningsformulär

Datum: 21-22 februari 2018

Plats: Hotell Hallstaberget Sollefteå

Tema: Regionernas plats i morgondagens EU

Europaforum Norra Sverige – De fyra nordligaste länens samarbete för att påverka EU

Europaforum Norra Sverige syftar till att samordna insatserna från norra Sverige gentemot EU-nivån samt att sprida kunskap om och förankra EU-politiken hos lokala och regionala politiker.

Mer information www.europaforum.nu.


Tillbaka till toppen