Skogsglänta med texten Rösta! www.rvn.se/storaturismpriset

Västernorrlands kandidater till Stora turismpriset 2021

2021-07-15 12:00

Nu är det dags att rösta fram Västernorrlands kandidat till Stora Turismpriset 2021. Priset ges till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till spridning av kunskap och utveckling av besöksnäringen. De tre nominerade kandidaterna är Bröderna Bommen, Skulebergets havscamping och Hotell Hallstaberget, som alla bidrar till utvecklingen av Västernorrlands och Sveriges turism.

De kandidater som tar sig till den nationella tävlingen bedöms utifrån ett antal kriterier. Nytt kriterium för 2021 är omställning under pandemin. Vinnaren i Västernorrland belönas med 10 000 kronor och en av dem ska sen tävla nationellt om 100 000 kronor som delas ut i samband med SKR:s årliga konferens "Besöksnäringen på agendan".

Alla län i Sverige har möjlighet att nominera en kandidat till den nationella utmärkelsen - Stora Turismpriset. Nu kan du vara med och rösta fram din favoritkandidat som får representera Västernorrland på nationell nivå.

- Syftet med att ha en allmän omröstning till Stora Turismpriset är att höja kunskapen om besöksnäringen och att uppmärksamma aktörer som arbetar exemplariskt inom branschen i Västernorrland, säger Linda Edlund, Tillväxtstrateg vid Region Västernorrland.

De tre regionala nominerade har valts ut av en jury bestående av; Region Västernorrland, Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall.

Regionala vinnaren meddelas 7 september.

Fakta Stora Turismpriset

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.

Du kan läsa mer, rösta och se videonomineringarna fram till 16 augusti via:

www.rvn.se/storaturismpriset

Kontakt:

Linda Edlund
Tillväxtstrateg Besöksnäring, Region Västernorrland
Tfn. 072-225 75 42
E-post: linda.edlund1@rvn.se


Tillbaka till toppen