Framsida Livsstilsmedicin Österåsen

Om Livsstilsmedicin Österåsen

Strax väster om Sollefteå, med en fantastisk utsikt över Ångermanälven, och den vackra Ådalen, ligger Österåsen – en plats med anor från tidigt 1900-tal.

Österåsen ägs av Region Västernorrland och tillhör Primärvården. Här arbetar ett brett medicinskt team, kockar, lokalvårdare, fastighetsskötare samt administrativ personal.

Vi menar att vägen till en hållbar förändring handlar om att bli mer medveten om sig själv och sin egen situation, samt om att hitta en balans i livet med bra kost, träning, egen tid och självtillit. Vi vill hjälpa Dig att upptäcka sambanden mellan hur vi lever, vad vi äter och hur vi mår.

Till Österåsen kan du komma på remiss, eller som vecko- eller weekendgäst. Vi anordnar även konferenser och temaveckor. Du är alltid välkommen att besöka vårt fina natur- och kulturområde med tillgänglighetsanpassade promenadvägar, utsiktsplatser, utegym och örtträdgård.

Anläggningen är i dag handikappanpassad och utrustad med lokaler för bland annat träning, föreläsningar, undervisning i kök, behandlingar, och en 32 gradig träningsbassäng. Runt om den historiska anläggningen finns ett naturskönt parkområde med välskötta promenad-/motionsstigar och vackra platser att ”bara vara” på. Det finns även en fin örtträdgård att återhämta sig i under sommartid.

Kontakta oss

Aktuellt

Hitta till oss

Praktiskt information

Österåsens historia

Österåsens media

 


Tillbaka till toppen