Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till Hola Folkhögskolas lunchrestaurang

Hola folkhögskolas restaurang serverar idag en modern husmanskost, eller som vi kallar det ”Allemansrätt”. I Tore Wretmans tappning ”Nouvel husman”, minskade han på fettet för att passa den moderna livsstilen. Här minskar vi mängden fett, animaliskt protein och jobbar med rotsaker och bönor som utdrygning av vår husmanskost. I matlagningen använder vi oss av laktosfria produkter samt naturligt glutenfria redningar. Det ger en lättare måltidsupplevelse men behåller samtidigt det vi tycker om och minns från husmanskosten. Detta är vår kortfattade beskrivning av Holas Allemansrätt.

Vi serverar även ett veganskt alternativ varje dag, vår tappning kallas ”Lettuce remain calm”. Dessa rätter kommer säsongsvis från lokala odlare av grönsaker och smarta val hos våra leverantörer. Vi använder oss även av vitaminberikade havredrycks baserade alternativ i matlagningen, för att lyfta både järn och D-vitamin innehållet. 

Restaurangens öppettider

Helgfria vardagar 11.30-13.00

Pris 115 kr. Stor salladsbuffé, nybakat bröd, måltidsdryck och kaffe på maten ingår.

Lunchmeny vecka 49

Måndag

Stuvade makaroner och korv
Veganskt: Stuvade makaroner och vegansk korv

Tisdag

Engelsk köttfärspaj
Veganskt: Veganfärslåda

Onsdag

Biff med bambuskott och ris
Veganskt: Vegansk gryta och ris

Torsdag

Fiskpytt och hovmästarsås
Veganskt: Vegansk pytt och hovmästarsås

Fredag

SURPRISE - Fredagsbuffé
Veganskt: SURPRISE - Fredagsbuffé
Dessert: Toscakaka

Lunchmeny vecka 50

Måndag

Köttbullar, potatismos och gräddsås
Veganskt: Falafel, kokt potatis och gräddsås

Tisdag

Skink- och broccoligratäng med kokt potatis
Veganskt: Broccoligratäng

Onsdag

Stekt fisk, kokt potatis och fetaoströra
Veganskt: Vegschnitzel, kokt potatis och fetaoströra

Torsdag

Kycklingfilé, ris, wokgrönsaker och currysås
Veganskt: Rödbetsbiffar, ris, wokgrönsaker och currysås

Fredag

Luciabuffé
Veganskt: Luciabuffé
Dessert: Lussefika

Med reservation för ändringar.
Om du är allergisk, fråga oss i personalen om innehållet.


Tillbaka till toppen