Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till Hola Folkhögskolas lunchrestaurang

Hola folkhögskolas restaurang serverar idag en modern husmanskost, eller som vi kallar det ”Allemansrätt”. I Tore Wretmans tappning ”Nouvel husman”, minskade han på fettet för att passa den moderna livsstilen. Här minskar vi mängden fett, animaliskt protein och jobbar med rotsaker och bönor som utdrygning av vår husmanskost. I matlagningen använder vi oss av laktosfria produkter samt naturligt glutenfria redningar. Det ger en lättare måltidsupplevelse men behåller samtidigt det vi tycker om och minns från husmanskosten. Detta är vår kortfattade beskrivning av Holas Allemansrätt.

Vi serverar även ett veganskt alternativ varje dag, vår tappning kallas ”Lettuce remain calm”. Dessa rätter kommer säsongsvis från lokala odlare av grönsaker och smarta val hos våra leverantörer. Vi använder oss även av vitaminberikade havredrycks baserade alternativ i matlagningen, för att lyfta både järn och D-vitamin innehållet.

Restaurangens öppettider

Helgfria vardagar 11.30-13.00

Pris 115 kr. Stor salladsbuffé, nybakat bröd, måltidsdryck och kaffe på maten ingår.

Lunchmeny vecka 40

Måndag

Köttbullar, kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Veganskt: Falafel med tomatsås

Tisdag

Kebabgryta med ris
Veganskt: Vegangryta med rotfrukter

Onsdag

Biff à la Lindström med kokt potatis och rödvinssky
Veganskt: Fylld paprika

Torsdag

Wokad kyckling med grönsaksris
Veganskt: Wokgryta med grönsaksris

Fredag

Helstekt kotlettrad med potatisgratäng och champinjonsås
Veganskt: Auberginegratäng med kall örtsås
Dessert: Blåbärspaj med vaniljvisp

Med reservation för ändringar.
Om du är allergisk, fråga oss i personalen om innehållet.


Tillbaka till toppen