Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till Hola Folkhögskolas lunchrestaurang

Hola folkhögskolas restaurang serverar idag en modern husmanskost, eller som vi kallar det ”Allemansrätt”. I Tore Wretmans tappning ”Nouvel husman”, minskade han på fettet för att passa den moderna livsstilen. Här minskar vi mängden fett, animaliskt protein och jobbar med rotsaker och bönor som utdrygning av vår husmanskost. I matlagningen använder vi oss av laktosfria produkter samt naturligt glutenfria redningar. Det ger en lättare måltidsupplevelse men behåller samtidigt det vi tycker om och minns från husmanskosten. Detta är vår kortfattade beskrivning av Holas Allemansrätt.

Vi serverar även ett veganskt alternativ varje dag, vår tappning kallas ”Lettuce remain calm”. Dessa rätter kommer säsongsvis från lokala odlare av grönsaker och smarta val hos våra leverantörer. Vi använder oss även av vitaminberikade havredrycks baserade alternativ i matlagningen, för att lyfta både järn och D-vitamin innehållet.

Restaurangens öppettider

Helgfria vardagar 11.30-13.00

Pris 115 kr. Stor salladsbuffé, nybakat bröd, måltidsdryck och kaffe på maten ingår.

Lunchmeny vecka 9

Måndag

Kyckling- och grönsaksfyllda pitabröd med vitlökssås
Veganskt: Bön- och grönsaksfyllda pitabröd med vitlökssås

Tisdag

Lunchkorv med potatismos och gurkmajonäs
Veganskt: Zucchinigratäng

Onsdag

Biff à la Lindström med rostad potatis och gräddsås
Veganskt: Palsternacksbiff med kapris och rödbeta

Torsdag

Panerad sej med skagensås och kokt potatis
Veganskt: Panerad kålrot/Wokad quinoa med blandade grönsaker och BBQ-sås

Fredag

Kotlettrad med råstekt potatis och grönpepparsås
Veganskt: Honungsrostad vitkål med pumpafrö, råstekt potatis och örtsås
Dessert: Morotskaka

Stängt vecka 10

OBS!

Restaurangen är stängd under vecka 10 på grund av sportlov. Varmt välkommen igen vecka 11!

Med reservation för ändringar.
Om du är allergisk, fråga oss i personalen om innehållet.


Tillbaka till toppen