Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till Hola Folkhögskolas lunchrestaurang

Hola folkhögskolas restaurang serverar idag en modern husmanskost, eller som vi kallar det ”Allemansrätt”. I Tore Wretmans tappning ”Nouvel husman”, minskade han på fettet för att passa den moderna livsstilen. Här minskar vi mängden fett, animaliskt protein och jobbar med rotsaker och bönor som utdrygning av vår husmanskost. I matlagningen använder vi oss av laktosfria produkter samt naturligt glutenfria redningar. Det ger en lättare måltidsupplevelse men behåller samtidigt det vi tycker om och minns från husmanskosten. Detta är vår kortfattade beskrivning av Holas Allemansrätt.

Vi serverar även ett veganskt alternativ varje dag, vår tappning kallas ”Lettuce remain calm”. Dessa rätter kommer säsongsvis från lokala odlare av grönsaker och smarta val hos våra leverantörer. Vi använder oss även av vitaminberikade havredrycks baserade alternativ i matlagningen, för att lyfta både järn och D-vitamin innehållet. 

Restaurangens öppettider

Helgfria vardagar 11.30-13.00

Pris 115 kr. Stor salladsbuffé, nybakat bröd, måltidsdryck och kaffe på maten ingår.

Lunchmeny vecka 41

Måndag

Sprödbakad västerhavsfisk med potatis och remouladsås
Veganskt: Rödbetsbiffar med kokt potatis och remouladsås

Tisdag

Chili con carne serverad med ris
Veganskt: Chili sin carne serverad med ris

Onsdag

Kycklinggryta à la Flygande Jacob serveras med ris
Veganskt: Vegbits à la Flygande Jacob serverat med ris

Torsdag

Köttbullar med gräddsås, lingon och potatismos
Veganskt: Falaffel med potatismos och kall sås

Fredag

Örtbakad kotlettrad med champinjonsås och rostad potatis
Veganskt: Örtbakad rotselleri med champinjonsås och rostad potatis
Dessert: Marängsviss

Med reservation för ändringar.
Om du är allergisk, fråga oss i personalen om innehållet.


Tillbaka till toppen