Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till Hola Folkhögskolas lunchrestaurang

Hola folkhögskolas restaurang serverar idag en modern husmanskost, eller som vi kallar det ”Allemansrätt”. I Tore Wretmans tappning ”Nouvel husman”, minskade han på fettet för att passa den moderna livsstilen. Här minskar vi mängden fett, animaliskt protein och jobbar med rotsaker och bönor som utdrygning av vår husmanskost. I matlagningen använder vi oss av laktosfria produkter samt naturligt glutenfria redningar. Det ger en lättare måltidsupplevelse men behåller samtidigt det vi tycker om och minns från husmanskosten. Detta är vår kortfattade beskrivning av Holas Allemansrätt.

Vi serverar även ett veganskt alternativ varje dag, vår tappning kallas ”Lettuce remain calm”. Dessa rätter kommer säsongsvis från lokala odlare av grönsaker och smarta val hos våra leverantörer. Vi använder oss även av vitaminberikade havredrycks baserade alternativ i matlagningen, för att lyfta både järn och D-vitamin innehållet. 

Restaurangens öppettider

Helgfria vardagar 11.30-13.00

Pris 115 kr. Stor salladsbuffé, nybakat bröd, måltidsdryck och kaffe på maten ingår.

Lunchmeny vecka 38

Måndag

Grekisk pyttipanna serverad med tzatziki
Veganskt: Grekisk pyttipanna med tzatziki

Tisdag

Klassisk engelsk köttfärspaj med gratinerat potatismos
Veganskt: Ärtfärspaj med gratinerat potatismos

Onsdag

Torskpanetter med dillmajonnäs samt kokt potatis
Veganskt: Panerad kålrot med örtmajonnäs samt kokt potatis

Torsdag

Skånsk kalops med kokt potatis och rödbetor
Veganskt: Gryta på höstens nyskördade rotsaker med ris

Fredag

Baconlindad kycklingfilé med klassisk apelsingräddsås och ris
Veganskt: Bakade broccolibiffar med citroncrème samt ris
Dessert: Glass och hemkokad kolasås

Med reservation för ändringar.
Om du är allergisk, fråga oss i personalen om innehållet.


Tillbaka till toppen