Vi som arbetar på Konstlinjen

Här kan du läsa mer om oss som arbetar på Konstlinjen och vilket ämne vi undervisar i.

Emil Österholm

Kursföreståndare, keramik

"Jag heter Emil Österholm och jag älskar lera i alla dess former! Lös, slapp, drejad, ringlad men helst bränd.

Född och uppväxt i Kovland där jag tidigt fick välja mellan ishockeyn eller keramiken. Det valet var enkelt och nu har jag tre egna ugnar, 200 olika glasyrsorter och över tio idéer kring hur man kan bränna lera med begagnad frityrolja från snabbmatsvärlden!"

Tomas Håkki

Kursföreståndare, textil

"Någon form av konstnär. Gillar att folk gör saker. Gillar att få folk att trivas. Är överdrivet glad i musik.

Ogillar orättvisor, trångsynthet och att folk inte gör saker. Har läst massa år med konst på Ålsta och Kunstakademiet i Trondheim.

Jobbar mycket med frågor runt urbanisering och status. Driver t-shirt-projektet Håkki."

Jenny Arrefjäll

Textil - sömnad och mönsterkonstruktion

"Textilälskande syfröken utbildad inom beklädnadsteknik, damskrädderi, tillskärning, konst och till textillärare. Var länge linjeansvarig för Mode- och designlinjen på Ålsta innan den lades på paus.

Är galen i färg och gotländskt te. Har cirka 17 olika symaskiner och samlar på tyg och fingerborgar. Inspireras av bra musik, bra människor och älskar en riktigt bra svärdfight."

 

Oscar Kaleva Karlsson

Skulptur

Ständigt på span efter material, simmar inte allt för sällan i containrar i jakt på brädor och dylikt. Jag är en Halläning som har letat mig uppåt i landet, slagit rot i Noraström och varvar för närvarande instrument bygge av skrot med pastellteckning och kollage. Tänker ofta på trä och jobbar gärna med pannlampa utomhus. Gillar att doppa tån lite där jag inte vart förut med ett stadigt ben i det trygga. Hämtar kraft, ved och inspiration i naturen och längs med E4an. Har studerat på Göteborgs konstskola och Mejan 

Josefin Jussi Andersson

Performance

"Från Smålands högland tog jag många omvägar innan jag till slut blev konstnär baserad på Glada Sprutan, som är ett konst och odlingskollektiv i Stockholm.
 
I min konst arbetar jag med text, musik, röst, rörelser, kostym och plats. Detta brukar bli till performances, eller scenisk konst i rum.
 
Jag samarbetar i olika konstellationer och intresserar mej mest för frågor som rör stadsplanering, urbanisering, ekonomi och alkemi."

Ulla-Carin Winter

Grafik

Ulla-Carin Winter, verksam som konstnär i Sundsvall. Arbetar nästan uteslutande med konstgrafiska tekniker som etsning fotogravyr, träsnitt och linoleum. Medlem i Grafiska Sällskapet och svenska sektionen av Xylon.

”Jag tycker om hantverket och det fina med att bilden kan tryckas i flera exemplar till flera betraktare. Bladen blir inte helt lika, men med samma uttryck intryckt.”

Olle Melkerhed

Foto

"Jag har jobbat professionellt som fotograf sen år 2000. Utbildade mig på New England School of Photography i Boston åren 1998-1999. Med inriktning på reklam och mode.

Efter utbildningen blev det flytt till New York där jag jobbade som assistent till en massa olika fotografer främst inom reklam och mode.

Efter flera lärorika år i USA tog jag anställning som fotograf i Sundsvall hos Bergkvist Reklamfoto där jag jobbade som fotograf tills jag 2010 startade eget företag. Uppdragen är skiftande, men roligast tycker jag det är att plåta människor."

Fredrik Oskarsson

Film

Fredrik är född och uppvuxen i Dorotea, Västerbottens inland. Han har producerat ett flertal dokumentärfilmer och varit involverade både som manusutvecklare, fotograf, redigerare och producent i andras produktioner som visats på festivaler och TV runt om i världen.

Han jobbar ofta utifrån ett periferiperspektiv med historier som många gånger är unika i den flod av berättelser som vanligen tar plats på TV och filmfestivaler. Har beskrivits som "Dokumentärfilmens svar på dansband", "subtil filmaktivist" och även blivit nominerat till priset "Årets Villfarelse". 

Niklas Seglevi

Måleri och installation

I många år fanns det bara mat och musik i Niklas liv, sedan kom konsten och då passade allt in: rytmen, nyanserna, smakerna, tempot och of course färgerna. Köket, replokalen och ateljén.

Gått på Kunstakademiet i Trondheim och tog en master på Mejan konsthögskolan i Stockholm.

Flera av hans offentliga verk korsar måleri och installation, och ibland finns både mat och musik som reflektioner i en helhetsupplevelse. Att våga ha kul och testa sig fram tills något sitter på rätt plats är viktigt. Mod och Färg.

Åsa Larsson

Måleri

"Jag är utbildad på Nordiska Konstskolan i Kokkola, Finland och vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Har genom min utbildningstid och åren som konstnär träffat massor med konstnärer som inspirerat mig.

Annars är det färg, ljus, att kladda med färg och livet självt som inspirerar. Även musik och konsthistorien är källor som jag öser ur i mitt skapande.

Måleri är livgivande, lustfyllt och närvarande. Ett favoritcitat är Cory Taylor i Slipknot som sjunger: "All I've got, all I've got is insane"."

Hans Kvarn

Måleri/installation

Hans Kvam är född och uppväxt i Luleå, sedan flera år tillbaka bor han i Ås i Jämtland. Hans har studerat vid Östersunds konstskola, Ålsta folkhögskola, Konstakademien i Trondheim och på Kungliga konsthögskolan i Stockholm. I sitt konstnärskap arbetar han främst med måleri och ljud.

I sitt eget skapande och i en undervisningssituation anser Hans att man ska försöka känna frihet och våga lämna de oskrivna regler som figurerar i konstvärlden. Dessa regler är ofta begränsande i en skapande process, speciellt i början när man är lite osäker och därför inte vågar testa fullt ut utan håller sig till hur man tror eller har hört att det ska vara.


Tillbaka till toppen